Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Natjecanje u deset sportova

Na Stradunu svečano otvorene 25. Plazma Sportske igre mladih

Svečano otvorenje održano je u petak, 11. lipnja na Stradunu u Dubrovniku.

Plazma Sportske Igre mladih (Foto: Sportske igre mladih/GOL.hr)

Svečana ceremonija započela je u 11 sati uz izravan prijenos na SK i N1 televizijama uz provjereni voditeljski dvojac Doris Pinčić i Franu Ridjana.

U prigodnom programu nastupila je dubrovačka plesna skupina Step'n Jazz, a svoj performans izveo je mladi Matej Mateković, sudionik Supertalenta.
Atmosferu na Stradunu do usijanja je dovela Indira Forza koja je svojim energičnim nastupom rasplesala sve sudionike.

Plamen Plazma Sportskih igara mladih donijela je maskota u pratnji mladih dubrovačkih sportaša. Paljenjem plamena Plazma Sportskih igara mladih igre su svečano otvorene po 25. put.

U ceremoniji su sudjelovali Željko Jovanović, povjerenik Predsjednika Republike Hrvatske za sport i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, Tomislav Družak, državni tajnik i izaslanik Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Gospođa Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Dubrovnika i izaslanica Predsjednika Hrvatskoga sabora, Ivica Serdarević, direktor Regije jug INA d.d., pokrovitelja svečanog otvorenja, Andrej Ivanjikov, Brand Manager Bambi, Ivo Klaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko neretvanske županije i izaslanik župana Dubrovačko-neretvanske županije.

Posebne pozdrave okupljenima su uputili mnogobrojni vrhunski sportaši, ambasadori Plazma Sportskih igara mladih, predvođeni Lukom Modrićem, Darijom Srnom i Domagojem Duvnjakom.

Uz žaljenje što ne mogu prisustvovati osobno na otvorenju, obećali su malim sportašima dolazak u Split na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih.

''Jako smo sretni i ponosni što smo u ovih 25. godina postojanja izvršili utjecaj na mnogobrojne generacije djece i pružili im mogućnost bavljenja sportom. Stradun je danas bio najbolja moguća scenografija za proslavu otvorenja ovako važne obljetnice'' izjavio je Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Promicanje sporta i edukacija djece

Na lokacijama na kojima se održavaju natjecanja postavljeni su odgovarajući Coca-Cola spremnici za odvojeno prikupljanje otpada u koje će se moći ispravno zbrinuti plastične boce i limenke.

Ovim programom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitom višegodišnjom inicijativom Svijet bez otpada.

Nakon svečanog dijela programa na red je došao dugo očekivani sportski dio. Finale u utrci na 60 metara trčali su djevojčice i dječaci u 2 kategorije: 2010. i mladi i 2012. mlađi.

Zaslužene medalje predala im je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja Telemach Hrvatska. Ulazak u finale mladi trkači ostvarili su dan prije u sklopu Telemach Dana sporta koji je Stradun pretvorio u središte amaterskog sporta Hrvatske.

Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske.

Najveća amaterska sportska manifestacija u Europi

Svečano otvorenje uvod je u veliku državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se ove godine održati sredinom srpnja u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori.

Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima.

Plazma Sportske igre mladih su organizacija koja svojih zaposlenika, ambasadora i partnera sudjeluju u društvenom životu Hrvatske od 1996. godine.

Djeca mogu sudjelovati u deset sportova

U tom periodu Plazma Sportske igre mladih su postale najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi.

Pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m).

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Natjecanja su organizirana na profesionalnoj razini, bez obzira što je u pitanju amaterski šport, u skladu sa svim propozicijama i pravilima pojedinog sporta Plazma Sportskih igara mladih.

Sudjelovalo više od dva milijuna djece i mladih

U 24. godine u u sustavu Plazma Sportskih igara mladih sudjelovalo je 2.000.000 djece i mladih. 2020. godine na Sportskim igrama mladih u Hrvatskoj je sudjelovalo više od 79.080 natjecatelja, a na 10. Sportskim igrama mladih u Bosni i Hercegovini oko 35.240.

U sedmoj godini organizacije Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji sudjelovalo je 72.154 djece i mladih. Ukupno u sve tri države godišnje sudjeluje više od 186.000 djece i mladih.

Cilj Plazma Sportskih igara mladih je je da kroz druženje i šport promiču zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje. Sam koncept koji je koncipiran na igri, natjecanje/kompeticiju stavlja u drugi plan.

Igre predstavljaju alternativu stilovima života i vrijednostima koji se nude i koji okružuju djecu i mlade (sjedilačkom načinu života, premalom interesu djece i mladih za bavljenjem tjelesnom aktivnošću te pretjerana upotreba modernih tehnologija.

 

 


 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider