Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sveučilišna prvakinja sad-a

Sve je spremno za Snježnu kraljicu: Hrvatska uzdanica ima jasan cilj

Hrvatsku čast na startu sutrašnjeg ženskog slaloma branit će talentirana Andrea Komšić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crveni spust spreman je za novu Snježnu kraljicu. Ostala su samo kozmetička uljepšavanja, najveći dio posla već je obavljen.

Prije gotovo tri mjeseca, stigao je umjetni snijeg, a proteklih mjesec dana 50-ak ljudi danonoćno radi kako bi sljemenska staza bila savršena za ovaj vikend. I u tome su uspjeli, barem ako je vjerovati onome što kažu skijaši i skijašice.

"Staza je više nego dobra. Nije to naše mišljenje, nego žena koje su danas imale pola sata treninga. Od prve do zadnje sve su imale gotovo identične komentare - da je staza fenomenalna", rekao je Reno Fleiss, vođa natjecanja.

Sveučilišna prvakinja SAD-a brani hrvatske boje

Hrvatsku čast na startu subotnjeg ženskog slaloma branit će Andrea Komšić. Talentirana 22-godišnjakinja zacrtala je cilj.

"Sigurno druga vožnja, ka tom jedino idem. Znam da sam tu negdje, znam da sam blizu i znam da mogu, trebam samo izvući sve od sebe, trebalo bi biti dobro."

Ova Zagrepčanka rođena u Kreševu aktualna je skijaška sveučilišna prvakinja u SAD-u! Studira u Denveru, a za svoj je uspjeh nagrađena prstenom sličnim onom koji dobivaju NBA prvaci.

"Imam ga u sobi. Prsten je velik dosta, imate ugravirano svoje prezime i s druge strane piše da ste 24. put osvojili to nacionalno prvenstvo, mislim nešto jako posebno."

A bi li ga mijenjala za sutrašnji plasman u drugi lauf?

"Bih, mijenjala bih. Jer bih ga osvojila sljedeće godine, ha-ha."

U muškom slalomu puno brojnija delegacija

Puno brojniju delegaciju Hrvatska će imati u nedjeljnom muškom slalomu. Najveća očekivanja među našom šestorkom imaju Istok Rodeš, Matej Vidović i Filip Zubčić, čije je 15. mjesto otprije četiri godine posljednji plasman jednog hrvatskog skijaša u drugu vožnju.

"2015. smo Ivica i ja u biti zadnji put osvojili bodove. Mislim da to nije opterećenje, već da je to samo nekakav dodatan motiv", rekao je Filip Zubčić.

"Sad mi je sve sjelo na svoje mjesto na utrkama i nadam se da mogu i na Sljemenu nastavit u tom smjeru", poručio Istok Rodeš, hrvatski skijaš.

Ostaje još samo da skijaški zaljubljenici popune Sljemenske tribine pa da već sutra u svijet ode lijepa slika nove Snježne kraljice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider