Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
brojni ugledni gosti

Studentski dani sporta: Trodnevna konferencija s vrhunskim sportskim stručnjacima

Trodnevna konferencija održat će se u Stablu znanja, mjestu koje okuplja studente, učenike i novozaposlene u svrhu druženja, razmjene znanja, ideja, te realizacije vlastitih ideja i projekata.

Studentski dani sporta (Foto: UniSport ZG) (Foto: UniSport ZG)

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim sveučilišnim športskim savezom organizira manifestaciju ''Studentski dani sporta“, unutar koje će se biti trodnevna sportska konferencija na kojoj će se održati sedam panel-rasprava s vrhunskim sportašima, studentima sportašima i ostalim vrhunskim stručnjacima iz svijeta sporta.

Trodnevna konferencija će se održati u Stablu znanja, mjestu koje okuplja studente, učenike i novozaposlene u svrhu druženja, razmjene znanja, ideja te realizacije vlastitih ideja i projekata, od 23. do 25. svibnja 2018. godine.

Prvi dan posvećen je zdravom načinu života koji je nužan u sportu i poželjan u svim ostalim segmentima života. Studentima će o ovim temama govoriti liječnici (doc. dr. sc. Donatella Verbanac – Medicinski fakultet, Josip Zekić, dr. med. – liječnik GNK-a Dinamo), kondicijski treneri (Pero Kuterovac, prof. - kondicijski trener Hrvatske vaterpolske reprezentacije, Tamara Despot – kondicijska trenerica GNK Dinamo) i drugi gosti.

Drugi dan konferencije je posvećen dualnom obrazovanju sportaša i načinima kako uskladiti obrazovanje u svijetu profesionalnog sporta te upotrebi obrazovanja u svijetu sporta poput menadžmenta i financijskog upravljanja.

Na toj tribini studentima će svoje uspjehe u akademskom i sportskom svijetu predstaviti Tihana Nemčić, Dina Levačić, Marino Marelić i Marijo Možnik. Nakon tog panela, Anđelko Ivanjko iz GNK-a Dinamo, Klaudija Bubalo iz Rukometnog kluba Lokomotiva Zagreb te Dražen Maleš iz mladog futsal kluba AFC Universitas  – Split objasnit će studentima kako funkcioniraju njihovi klubovi.

Treći dan orijentiran je na sve veću važnost marketinga u vrhunskom sportu i vrhunske sportaše koji će prezentirati studentima svoj put do uspjeha. Bit će to Valent Sinković i gost iznenađenja.

Uz panele i radionice koji će se održavati u prostoru Stabla znanja unutar Studentskog centra, naša zdravstvena sekcija Zdravo Sveučilište aktivnosti koje će se odvijati paralelno; tečaj prve pomoći i oživljavanja i mjerenje šećera i tlaka.

Sve se dodatne informacije nalaze na Facebook stranici UniSportZG te na službenom Facebook eventu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider