Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zajedno su jači

Stolni tenis: Konkurenti sa zajedničkim ciljem

Najtrofejniji hrvatski stolnoteniski klubovi – koji zajedno imaju čak 129 godina - potpisali sporazum o suradnji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje iz stolnoteniskih klubova HASTK Mladost Iskon i GSTK Zagreb prenosimo u cijelosti:

Najtrofejniji hrvatski stolnoteniski klubovi, HASTK Mladost Iskon i GSTK Zagreb u ponedjeljak su u Kazalištu Kerempuh potpisali sporazum o suradnji. Na konferenciji koja je započela prezentacijom povijesne retrospektive, ukazujući specifičnosti igranja stolnog tenisa kroz nekoliko epoha te uspjehe obaju klubova, nazočili su: Tamara Boroš i predsjednica Mladost Iskona Dijana Vetturelli te predstavnici GSTK Zagreb sportski menadžer Goran Radanović i predsjednik Duško Ljuština.

Klubovi koji zajedno imaju 129 godina, 63 naslova državnih prvaka, 5 naslova prvaka europskog Kupa prvaka

- HASTK Mladost Iskon i GSTK Zagreb
Klubovi koji zajedno imaju 129 godina, 63 naslova državnih prvaka, 5 naslova prvaka europskog Kupa prvaka te polufinalisti Lige prvaka/inja dugi su niz godina, konkurenti na tržištu. Konkurenti su prema Gradu, prema sponzorima i u potrazi za trenerskim kadrom, a usprkos tome teže prema zajedničkom cilju - promociji stolnog tenisa i daljnjem razvoju hrvatskih stolnotenisača/ica do europske razine.

Financijski pritisak svakim je danom sve teži, a orijentacija prema slobodnom tržištu iziskuje velike napore. Naime, teško je konkurirati ekipnim sportovima poput nogometa, rukometa, košarke, odbojke ili hokeja na ledu, kako u interesu mladih i medija tako i u interesu sponzora. Rješenje leži u projektima, za koje niti jedan od oba klubova pojedinačno nema dovoljno financijske moći i slobodnih kapaciteta.

Iz tog su razloga tijekom protekle godine vođeni razgovori o suradnji i modalitetima postizanja sinergija u različitim područjima - administraciji, odnosima s javnošću, marketingu i sportskom menadžmentu. Rezultat pregovora je četverogodišnji sporazum o suradnji kojim se objedinjuju navedene funkcije te će se narednih mjeseci pokrenuti prvi zajednički projekt za promociju stolnog tenisa sa naglaskom bavljenja stolnim tenisom za sve mlade koji ne sanjaju o karijeri na reprezentativnoj razini, a u sebi imaju želju za natjecateljskim sportom.

Sinergija dvaju najuspješnijih hrvatskih stolnoteniskih klubova, u ovoj teškoj situaciji je prijeko potrebna kako bi zajedničkim snagama podignuli stolni tenis na gradskoj, ali i državnoj razini

- Duško Ljuština, predsjednik GSTK Zagreb
Duško Ljuština, predsjednik GSTK Zagreb tom je prilikom rekao: "Sinergija dvaju najuspješnijih hrvatskih stolnoteniskih klubova, u ovoj teškoj situaciji je prijeko potrebna kako bi zajedničkim snagama podignuli stolni tenis na gradskoj, ali i državnoj razini", a Tamara Boroš, igračica HASTK Mladost Iskon ukazala je na činjenicu da novi naraštaji poput Mateje Jeger, Ide Jazbec, Frane Tomislava Kojić, Filipa Čipin i Filipa Zeljko, za daljnji razvoj trebaju i podršku medija, jer usprkos vrhunskim rezultatima na europskoj razini ne dobivaju zasluženi prostor u medijima.

Podsjetimo riječ je o suradnji ženskog (Mladost Iskon) i muškog (GSTK Zagreb) kluba, čije su stolnoteniske škole cijenjene na europskoj razini te iz kojih su proizašla velika imena stolnog tenisa poput: Branke Batinić, Jasne Fazlić, Mirjane Resler, Sandre Sušilo, Mirele Šikoronja, Tamare Boroš, Mateje Jeger, Ide Jazbec, Ivane Tubikanec te Dragutina Šurbek, Zlatka Čordaš, Tove Stipančić, Zorana Primorac, Andreja Gaćine, Dragutina Šurbek jr., Tomislava Zubčić, Frane Tomislava Kojić, Filipa Čipin, Filipa Zeljko, Tomislava Kolarek...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider