Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
jadan čovjek

Što je sve on proživio: Prvi se pacijent probudio, nije znao što je koronavirus, a kad je upalio mobitel...

Maestri je amaterski trkač i bivši nogometaš kluba iz četvrte lige, prošao je emocionalne i fizičke krajnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mattia Maestri, takozvani prvi pacijent talijanskog dijela epidemije koronavirusa, kazao je u intervjuu da se postupno vraća normalnom životu. Maestriju (37) zaraza je dijagnosticirana 20. veljače u njegovu domu u Codognu, šezdesetak kilometara jugoistočno od Milana. Bio je to prvi slučaj zaraze lokalnom transmisijom u Italiji.

U intervjuu za Sportweek, tjednik povezan sa sportskim novinama Gazzettom dello Sport, Maestri je kazao da je dobro i da mu ne treba psihološka pomoć.

"Rekao sam 'ne, hvala', osjećam se vrlo normalno", kazao je. Dodao je da je u bliskom kontaktu s liječnikom koji ga je spasio.

gol expired Pohvalila se nevjerojatnom fizičkom promjenom, ali svi znaju što je govorila dok je bila ''punašna'' divider

"Postao mi je kao drugi otac, moj novi otac. Puno razgovaramo, slijedim njegove savjete na svojem dugom putu prema normalnom", kazao je.

Maestri, amaterski trkač i bivši nogometaš kluba iz četvrte lige, prošao je emocionalne i fizičke krajnosti.

Proveo je tri tjedna bez svijesti na odjelu intenzivne njege. Kad su ga probudili, nije znao što je koronavirus i do koje se mjere proširio.

Kad je uključio mobitel, na društvenim je mrežama ugledao gomilu uvreda na svoj račun. Iz bolnice je pušten 21. ožujka, ali mu je dva dana ranije od COVID-19 preminuo otac. I njegova trudna supruga bila je zaražena, no oporavila se. Zdravu djevojčicu rodila je 7. travnja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider