Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
već iduće ljeto

Što će biti s hrvatskim vaterpolom? Najbolji se oprostili od reprezentacije, a Euro je u Splitu

Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju napustilo je čak petorica važnih igrača.

Neizvjesni dani pred hrvatskom su vaterpolskom reprezentacijom. Jer, Barakude su u samo nekoliko mjeseci ostale bez petorice stožernih igrača.

"Smjena generacije" sada je neminovnost, a Ivica Tucak želi već sljedeće godine imati reprezentaciju spremnu za velike stvari. Jer, Europsko prvenstvo igra se u Splitu.

Za nama su prilično turbulentni tjedni hrvatske vaterpolske reprezentacije. Od Barakuda se oprostilo čak pet važnih igrača.

gol expired Pao prvak Švedske! Nexe rastura u Europi, Našičani trenutno prvi na ljestvici divider

Puno ranije još u Tokiju, oprostili su se Xavi Garcia i Paulo Obradović. Njihovim je stopama krenuo i legendarni kapetan Andro Bušlje, pa zamjenik kapetana Maro Joković, kao i centar Luka Lončar.Izbornik Tucak i vaterpolski savez zahvalili su svima na doprinosu, a onda okrenuli novu stranicu, jer već 31. listopada u talijanskoj Imperiji, pomlađene Barakude čekaju i prve pripremne sparing utakmice. U redizajniraniranu reprezentaciju izbornik Tucak pozavao je 15 igarača iz tri domaća kluba..

''Ulazimo u jedan novi ciklus strpljenja će trebati, vremena će trebati, međutim to su momci koji su već nekoliko godina prolazili kroz pripreme i tim će nešto lakši biti taj posao, ali da nas očekuje puno posla to je sigurno'', rekao je Tucak.

Da će trebati nešto vremena iu strpljenja svjestan je i direktor saveza Perica Bukić, no za njega dileme nema.

gol expired Mateo Kovačić je najbolji u ovome, puno mjesta prazno pa Livaja i Modrić divider

''Naravno da smjena generacija nosi svoje , trebat će nam neko vrijeme da se to posloži , ali ja osobno zista vjerujem u te momke , vjerujem u izbornika i njegov stožer i ja očekujem da će Hrvatska i dalje biti konkurentna i borit se za vrh i na europskim i na svjetskim natjecanjima'', dodao je Perica Bukić.

Pravi izazov pomlađenu vrstu biti će nastup na Europskom prvenstvu koje se odražava u Splitu iduće godine. Izbornik je svjestan visokih očekivanja i poručuje.

gol expired Belišće na Facebooku otkrilo što su igrači Hajduka napravili nakon utakmice Kupa divider

''Mi ćemo imati sigurno jednu reprezentaciju koja će moći igrati ravnopravno sa svima , obećavat u ovom trenutku zlata, olimpijska , europska ili... to ja niti želim niti mogu. Čeka nas težak period ponavljam ali moramo biti optimistični i ja vjerujem da ćemo i dalje biti u vrhu svjetskog vaterpola'', dodao je Tucak.


I dok za vaterpolsku reprezentaciju u ovom trenutku nema straha, problem je kažu naši sugovornici ipak puno dublji, jer stanje u klupskom vaterpolu koji proizvodi igrače je jako loše.

''Nažalost jedan raskorak u statusu sporta kod nas primarno kolektivni sportovi u odnus na naše konkurente , Mađarska ; Italija , Španjolska , pa čak i Srbija i crna Gora baš u segmentu stručnog rada , statusa trenera , statusa najboljih igrača , reprezentativaca i to je nešto što mislim da je dugoročno najvažniji problem'', kaže Bukić.


I dok mladih talentiranih sportaša u klupskim sportovima, pa tako i u vaterpolu uvijek ima, valjda će i nadležne institucije pronaći način i olakšati stvaranje novih velikih uspjeha u hrvatskom sportu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX