Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
17 od 17

Srbija vaterpolskim zlatom nastavila najnevjerojatniji niz u ozbiljnom sportu

Srpska vaterpolo reprezentacija u posljednjih 12 godina odigrala je 17 različitih finala. Iz svih su izašli kao pobjednici.

Srpski vaterpolisti slave zlato (Foto: Tom Dubravec / Cropix)

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nije uspjela opravdati status blagog favorita u finalnoj utakmici vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama u Parizu.

Bolja od njih bila reprezentacija Srbije, koja je vodila kroz cijelu utakmicu. Uzeli su prvu četvrtinu rezultat 5:2, a Hrvatska se do kraja nije uspjela vratiti na više od dva pogotka zaostatka.

Nije ih bilo posljednjih par godina

Iako su u posljednjih nekoliko godina doživjeli pad te su tako ostali bez medalje na četiri posljednja svjetska i tri posljednja europska prvenstva, na pravi način vratili su se tamo gdje je najvažnije, na Olimpijskim igrama.

Izmijenjena reprezentacija zagrijavala se kroz turnir pa su tako u skupini doživjeli tri teška poraza (Australija 8:3, Spanjolska 15:11, Mađarska 17:13) te jedva pobijedili Japan s jednim pogotkom razlike, a onda su u nokaut fazi pobijedili Grčku, SAD i Hrvatsku.

Kad uđu u finale - ne gube! 

Danas su protiv Hrvatske odigrali svoje 17. finale na različitim reprezentativnim natjecanjima od 2012. godine do danas i pazite sad, u svakom od njih su slavili! Da, doslovno je postalo pravilo, kad srpska vaterpolo reprezentacija izbori finale, oni stavljaju zlato oko vrata.

Tako su od početka 2012. do danas osvojili tri olimpijska zlata (2016., 2021. i 2024.), jedno svjetsko (2015.) i četiri europska (2012., 2014., 2016., 2018.). Osim toga uzeli su i neka manja natjecanja. 

Svjetski kup osvojili su jednom (2014.), Svjetsku ligu šest puta (2013., 2014., 2015., 2016., 2017. i 2019.), a Mediteranske igre dvaput (2018. i 2022.).

Možda ih neko vrijeme nije bilo, ali vratili su se na najbolji mogući način, kad je to zapravo malo tko od njih očekivao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook