Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kraj u reprezentaciji?

Srbija protiv Hrvatske na rukometnom Euru bez najboljeg igrača: Umjesto njega rođeni Kninjanin

Petar Nenadić ipak neće moći pomoći Srbiji na rukometnom Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako javljaju srbijanski mediji, njihov najbolji i najiskusniji reprezentativac Petar Nenadić ipak neće biti spreman za rukometno Europsko prvenstvo koje počinje 13. siječnja u Mađarskoj i Slovačkoj.

Podsjetimo, Hrvatska je smještena na Euru u grupi s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom, a utakmice se igraju Szegedu.

Izbornik Srbije, katalonski stručnjak Toni Gerona, pozvao je umjesto 35-godišnjeg Nenadića desnog vanjskog Nemanju Zelenovića, inače rođenog u Kninu, koji igra u Goppingenu.

''Zbog ozljede je bio neizvjestan status Petra Nenadića i njegovo pridruživanje pripremama, a poslije dodatnih pregleda utvrđeno je kako je stupanj ozljede, nažalost, takav da Nenadić neće biti u mogućnosti putovati na Europsko prvenstvo'', priopćio je Rukometni savez Srbije.

Nemanjić se, igrajući za Veszprem, ozlijedio prošlog mjeseca, no postojala je neka optimistična mogućnost da ipak nastupi. Međutim, mišić se nije dovoljno oporavio i ipak neće moći zaigrati prvo s Ukrajincima pa Hrvatima, a onda ni Francuzima u posljednjem kolu skupine.

Tamošnji mediji pišu kako je Nenadiću ovo možda i oproštaj od reprezentacije, u koju se vratio na poziv Gerone. Srbija je odigrala sjajno u kvalifikacijama i nada se prolasku skupine. U dvorani u Szegedu mogli bi imati domaćinsku atmosferu jer je taj mađarski grad smješten na samoj granici s Vojvodinom.

Hrvatska otvara prvenstvo protiv Francuske u četvrtak, 13. siječnja, a protiv Srbije igra dva dana kasnije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider