Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nova sezona

Sportske igre mladih: Veliki event održan u Požegi

Veliki edukativno-sportski event ''Zero Waste - Budi dio igre - Čuvajmo naš planet'' održan u Požegi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osnovna škola Dobriše Cesarića ugostila je danas veliki sportsko-edukativni event Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu u Požegi.

Djeca i mladi s područja Požege sudjelovala su u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže i sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu.

Svoje mlade sugrađane pozdravili su i bodrili Ferdinand Troha, zamjenik županice Požeško-slavonske županije, Maja Petrović, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Požege, Zvjezdana Krip, ravnateljica škole i Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti.

''Sretni smo što smo upravo u Požegi započeli našu 26. sezonu u kojoj planiramo okupiti 100.000 djece i mladih u Hrvatskoj. Svjesni smo utjecaja i odgovornosti naše platforme prema djeci i mladima i ova nova edukativna kampanja je rezultat toga'', izjavio je Tihomir Gudić.

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretniji bili su Sara Mišić, Luka Budimir, Luka Komušanac i Maja Mitrović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider