Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ambasadori se oglasili

Sportske igre mladih idu dalje: Dok se natjecanja ne nastave, idoli djece imaju važnu poruku

Organizatori Plazma Sportskih Igara Mladih, projekta koji već više od 20 godina tisuće djece iz regije potiče na bavljenje sportom, objavili su kako s natjecanjima žele nastaviti u lipnju. No, do tada njihovi ambasadori među kojima je i Luka Modrić pozivaju na zajedništvo i odgovornost.

Deset sportova, potpuno besplatne aktivnosti za više od 200 tisuća djece i mladih u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. I tako već 24 godine. Preko milijun i pol mladih sportaša u tom je periodu osjetilo sport, druženje i zabavu.

Plazma sportske igre mladih kao najveća amaterska sportska manifestacija u Europi i u ovim vremenima razmišljaju pozitivno i gledaju naprijed.

Plan je tako da se s Igrama, koje su započele u siječnju, nastavi u lipnju. No do tada, najbitnije je paziti na sebe i druge.

"Dragi SIM-ovci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, i Srbije, sve vas puno pozdravljam iz Madrida. Vrijeme je da svi skupa pokažemo zajedništvo i odgovornost koju inače pokazujete na natjecanjima Plazma sportskih igara mladih. Prevencija je trenutno ključ i zato kod kuće je zakon. No isto tako je važno ostati u formi i zato trenirajte svaki dan. Voli vas sve Luka", poručio im je Luka Modrić.

Najbolji hrvatski nogometaš jedan je od nekoliko poznatih ambasadora koji ovih dana kroz kampanju #kodkućejezakon šalju poruke mladim sudionicama igara u cijeloj regiji. Tu su i slavni švedski trener Sven Goran Eriksson, veznjak Manchester Uniteda Nemanja Matić, ali i napadač Rome Edin Džeko.

"Dragi SIM-ovci iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, sve vas puno pozdravljam iz Rima. Više nego ikad vrijeme je da pokažemo naše zajedništvo koje ste dosad pokazivali na sportskim terenima širom regije. Sportske igre su zakon i kod kuće je zakon. Čuvajte sebe i svoje najmilije. A mi se uskoro vidimo u nastavku sezone najveće amaterske sportske manifestacije."

Kada tako kažu njihovi idoli, sigurni smo da će ih mladi poslušati. Jer vrlo brzo doći će vrijeme novih zajedničkih nadmetanja i druženja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider