Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spektakli već od siječnja

Pogledajte što nas sve čeka u sportskoj 2018.: Zadnja šansa Modrićeve generacije

Godina pred nama bit će prepuna vrhunskih sportskih događaja. Središnje mjesto definitivno zauzima svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Posljednja šansa Modrićeve generacije da napravi top rezultat. No, velika natjecanja očekuju i ostale perjanice hrvatskog sporta.

Pregled sportske 2018. (GOL.hr)

U 2018., naši će sportaši imati puno prigoda nadmašiti sve odlične rezultate koje su postavili u godini koja je upravo završila.

Krećemo s jednim od rijetkih dužnika, s rukometašima. Njih vrlo brzo očekuje domaće Europsko prvenstvo koje će se igrati od 12. do 28. siječnja. Kažu stručnjaci: možda i najteže prvenstvo ikada, vidjet ćemo što mogu izabranici Line Červara.

No, još prije toga, i to za svega dva dana čeka nas novo izdanje Snježne kraljice. Trećeg voze skijašice, četvrtog skijaši.

A u završnoj trećini mjeseca, točnije u noći s 20. na 21. očekuje nas novi UFC spektakl. I to ovoga puta sa Stipom Miočićem u glavnoj ulozi. Čeka ga okršaj s čudesnim nokauterom Francisom Ngannouom, a uspije li pobijediti, postat će prvi borac koji je triput obranio titulu u teškoj kategoriji. Sretno Stipi!

U veljači nastavljamo jakim tempom. Od 9. do 25. u južnokorejskom Pyeongchangu, održat će se 23. Zimske olimpijske igre, a u međuvremenu se vraća Liga prvaka. Potpuno prikladno, 14., na Valentinovo nas očekuje grandiozan sraz Reala i PSG-a, a šest dana kasnije još jedan duel nogometnih superteškaša: Chelseaja i Barcelone.

A uz to nam se vraća i naš domaći nogomet. Nastavak HNL sezone očekuje nas 9. veljače. Ožujak nam donosi mini predah od velikih događanja. U tom mjesecu valjda izdvojiti tek početak nove sezone Formule 1, utrkom u Australiji 25. u mjesecu.

Pregled sportske 2018. (GOL.hr) Pregled sportske 2018. (GOL.hr)

Travanj nam pak nosi jedan super uzbudljiv HNL dan: 21. će se na Maksimiru sučeliti Dinamo i Hajduk, a na Rujevici Rijeka i Osijek. Možda će do tada Dinamo imati već riješeno pitanje oko naslova prvaka, ali svejedno bi moglo biti vatreno.

A vrhunac uzbuđenja u međunarodnom nogometu, očekuje nas u 26. svibnja kada se u Kijevu igra finale Lige prvaka. Vidjet ćemo hoće li i sedmu godinu zaredom u toj večeri participirati jedan od hrvatskih nogometaša.Dan poslije kreće novi Roland Garros, drugi Grand Slam sezone nakon siječanjskog Australian Opena.

A onda nam konačno stiže lipanj! 14. je otvorenje Svjetskog prvenstva u Rusiji. Bit će to razdoblje kada ćemo puhati u jedra Vatrenih u nadi da Modrić i društvo mogu ostvariti veliki rezultat.

U srpnju u akciju kreću i drugi ljubimci nacije: vaterpolisti. Barakude će od 14. do 28. u Barceloni tražiti nastavak čudesnog niza osvajanja medalja. Kakva bi to priča bila kada bi nakon Svjetskog, osvojili i Europsko prvenstvo.

A možda im najbolja motivacija bude Marin Čilić kojeg će, kao i ostale najbolje svjetske tenisače, od 2. srpnja čekati slavni Wimbledon. A onda u kolovozu u akciju kreću Sandra Perković, Tin Srbić i naši sjajni veslači.Najbolja svjetska diskašica od 6. će do 12. biti u Berlinu s namjerom da osvoji svoje - pazite sada - peto europsko zlato. Koji dan ranije, točnije od 2. kolovoza počinje Europsko gimnastičarsko prvenstvo. Jasno, nova prigoda za potvrdu klase Tina Srbića.

A hat-trick nastupa naših sportskih superzvijezda, zaokružuje Europsko veslačko prvenstvo u Glasgowu s našim jakim adutima, braćom Sinković, Damirom Martinom, a možda još netko novi iskoči.

A nakon napornog kolovoza, kraj ljeta nam donosi mini zatišje. Naravno da će i u rujnu biti sportskih zanimljivosti, ali sada, iz ove perspektive, valja istaknuti tek početak nove sezone Lige prvaka. A sve to pred novi nastup Tina Srbića. Tek što će se malo odmoriti od euro-smotre, Srbića očekuje borba za obranu titule svjetskog prvaka. Držat ćemo fige da u tome i uspije.

I onda nas još očekuje studeni koji je tradicionalno bez nekih velikih natjecanja, ali tu ćemo i službeno dobiti odgovor na pitanje je li Lewis Hamilton obranio naslov prvaka u Formuli 1.

Na kraju, jasno, stiže prosinac u kojem ćemo, nadamo se, mi novinari ponovo imati težak zadatak izabrati najbolje, nakon ovih velikih podviga naših sportaša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider