Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ragbijaška dinastija

Splitska Nada osvojila naslov prvaka Hrvatske 17. put zaredom

U izjednačenoj utakmici dostojnoj finalnog derbija slavili su splitski ragbijaši.

Slavlje Nade (Foto: rugby.hr) (Foto: rugby.hr)

Splitska Nada s druge je pozicije ušla u finale Prvenstva Hrvatske te u reprizi prošlogodišnje završnice, iskoristila posljednju priliku i u Zagrebu podigla svoj 17. naslov prvaka Hrvatske u nizu!

U izjednačenoj utakmici dostojnoj finalnog derbija, poeni su se nizali naizmjence na obje strane; prva je već u 3. minuti povela Nada, polaganjem Darija Jurčevića i uspješnim pretvaranjem Lukea Rossa, a samo minutu kasnije Mladost smanjuje razliku preko Stojanovskog.

Zgodicima Vlajčevića i Rossa iz kazne te još jednim polaganjem Biškića na strani Mladosti, na poluvrijeme se odlazi s 12:15.

U prvoj polovici nastavka možda nešto više dominira Mladost te sve do 73. minute drži prednost od 22:18. Nadin kapetan Čorić tada polaže za povratak u vodstvo, domaća momčad do kraja više ne uspijeva poentirati, a Splićani ponovno brane naslov te pobjedom 22:25 dolaze do novog velikog slavlja u Zagrebu.

Pobjednički pehar prvi je podignuo kapetan Krešimir Čorić, koji nije krio svoje oduševljenje naslovom.

“Gotovo je nestvaran osjećaj osvojiti titulu državnog prvaka 17 puta zaredom; čestitam Mladosti koja je izgradila respektabilnu ekipu, ovo je bila odlična utakmica s nikad tjesnijim rezultatom i morali smo igrati svim srcem kako bismo došli do pobjede. Još jednom smo pokazali sav svoj karakter i ne mogu biti ponosniji na svoju momčad!”

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider