Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
CINDRIĆ BEZ FINALA

Spektakl u polufinalu Lige prvaka: Nijemci izbacili Barcelonu nakon penala, Kielce svladalo PSG

Rukometaši njemačkog Magdeburga prvi su finalisti Lige prvaka nakon što su u polufinalu u Koelnu nakon sedmeraca izbacili branitelja naslova Barcelonu.

Rukometaši Magdeburga (Foto: Afp)

 Magdeburg je nakon više od 20 godina opet u finalu Lige prvaka, a to im je donijela obrana vratara Mike Jansena kod sedmerca Ludovica Fabregasa za konačnih 40-39.

Bila je to nadasve uzbudljiva i izjednačena utakmica u kojoj je Barca samo u jednom trenutku imala tri razlike. U zadnjoj minuti Aleix Gomez dovodi Katalonce u vodstvo 31-30, a produžetak donosi gol iz "cepelina" Nizozemca Kaya Smitsa pet sekundi prije kraja. U produžecima je cijelo vrijeme vodio Magdeburg, no Barca je uspjela izjednačiti na 38-38 i pristupilo se sedmercima.

Magdeburg nastavlja svoj senzacionalni niz

Junak Nijemaca, koji su se nakon devet godina izbivanja vratili na Final Four, njihov je vratar Mike Jensen koji je zaustavio sedmerce Hampusa Wannea, Dike Mema i Ludovica Fabregasa i tako odveo Magdeburg u finale gdje će tražiti četvrti naslov prvaka nakon 1978., 1981. i 2002.

Kod Nijemaca je blistao Smits koji je postigao deset golova, dok je Michel Damgard Nielsen pobjedi pridonio s osam golova. Kod Barcelone najefikasniji su bili Timothey N'Guessan s devet i Aleix Gomez s osam golova.

Luka Cindrić je upisao dva gola za Barcu, oba u prvom dijelu.

Drugi finalist je Kielce koje bilo bolje od PSG-a s 25-24 (16-14).

Obračun francuskog i poljskog prvaka bio je izjednačen, no na kraju su pobjedu odnijeli rukometaši najrukometnijeg poljskog grada koji će treći put nastupiti u finalu Lige prvaka. Godine 2016. osvojili su naslov, a u prošlogodišnjem finalu izgubili su od suparnika iz katalonske prijestolnice nakon izvođenja sedmeraca.

U današnjem susretu u poljskom sastavu najefikasniji su bili Španjolac Alex Dušebaev sa šest golova i Bjelorus Arcem Karalek s pet golova, dok je njemački vratar Andreas Wolff upisao 12 obrana. U redovima Francuske Nizozemac Luc Steins postigao je šest golova, a Latvijci Dainis Kristopans i Elohim Prandi po četiri gola.

Igor Karačić zabio je dva gola za Poljake, oba u završnici dvoboja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider