Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Savršena utakmica

Erupcija oduševljenja u Engleskoj: Prvi put u povijesti pobijedili velikog rivala i prvog favorita SP-a

Ragbijaši Engleske prvi put u povijesti uspjeli su pobijediti reprezentaciju Novog Zelanda na svjetskim prvenstvima te su subotnjim trijumfom 19-7 (10-0) u Yokohami izborili plasman u finale 9. Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Japan.

Slavlje ragbijaša Engleske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Engleska reprezentacija je odigrala gotovo savršenu utakmicu, pogotovo u fazi obrane koja dominantnim "All Blacksima" nije dopustila da se napadački razmaše ni u jednom trenutku dvoboja, a jedino polaganje igrača Novog Zelanda dogodilo se tek u 57. minuti dvoboja, nakon pogrešno izvedenog auta Engleza.

Bio je to četvrti dvoboj ovih reprezentacija na svjetskim prvenstvima i prva pobjeda Engleske koja je uoči natjecanja bila proglašava drugim favoritom, iza Novog Zelanda koji je tražio put prema trećem uzastopnom osvajanju Webb Ellis trofeja.

Englezi su već u 2. minuti poveli polaganjem Tuilagija, koje je uspješno pretvorio Owen Farrell. Preostalih 12 poena do kraja utakmice postigao je George Ford iz četiri kaznena udarca.

Treba napomenuti i da su Englezima poništena dva polaganja tek naknadnim pregledavanjem video zapisa.

Federico Valverde (Foto: AFP) Odluka na kojoj će Real biti vječno zahvalan: ''Ne može potpisati, skoro je pothranjen'' divider

Engleska se u svom petom polufinalu po četvrti put probila u finale Svjetskog prvenstva te će 2. studenoga na istom stadionu u Yokohami pokušati po drugi put u povijesti osvojiti pehar Webb Ellis. Jedini dosadašnji naslov Englezi su osvojili 2003. godine, kad su u finalu odigranom u Sydneyju pobijedili domaćina Australiju sa 20-17 u produžetku. Posljednji nastup u finalu imali su 2007. godine, kad su poraženi od Južnoafričke Republike.

Englezi će u nedjelju saznati ime suparnika u finalu, a to će biti pobjednik drugog polufinala, u kojem će se, također u Yokohami, sastati Wales i Južnoafrička Republika. Dvoboj započinje u 10 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Wales nikada nije igrao u finalu SP-a, dok su Južnoafrikanci dvaput bili u finalu i oba puta (1995. i 2007.) osvojili pobjednički trofej.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider