Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SP u hokeju

Sigurne pobjede Švedske i Kanade, slavili SAD i Rusija

Favoriti su upisali pobjede na SP-u u hokeju na ledu.

Slavlje Švedske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hokejaši Švedske i Kanade opravdali su status velikih favorita protiv Francuske, odnosno Danske te ostvarili nove pobjede na Svjetskom prvenstvu elitne skupine koje se igra u Danskoj. Šveđani su sa 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) nadigrali Francuze u susretu skupine A.

Strijelci za Švedsku bili su Rickard Rackell (1), Mikael Backlund (6), Oliver Ekman-Larsson (28) i Elias Pettersson (56). Ovom pobjedom Šveđani su se bodovno poravnali s Rusima, koji su ranije u ponedjeljak sa 6:0 (1:0, 3:0, 2:0) svladala Bjelorusiju.

Rusija je do uvjerljive pobjede protiv Bjelorusije stigla s dva gola veterana Pavela Dacjuka (6, 40) i po jednim Maksima Šalunova (26), Ilje Kabulkova (30), Maksima Mamina (46) i Kirila Kaprizova (48).

Obje reprezentacije imaju po maksimalnih devet bodova iz tri nastupa. Francuska je četvrta s tri boda, dok je Bjelorusija posljednja bez bodova.

Kanađani su sa 7:1 (2:0, 3:0, 2:1) svladali domaćine Dance u skupini B. Kanadu su do pobjede protiv Danske poveli Joshua Bailey (9), Aaron Ekblad (12), Jordan Eberle (25), Ryan O'Reilly (27), Ryan Nugent Hopkins (28, 47) i Tyson Jost (59), dok je jedini pogodak za domaćine postigao Jesper Jensen Aabo (52).

Hokejaši SAD-a zasjeli su na prvo mjesto na ljestvici skupine B Svjetskog prvenstva elitne skupine koje se igra u Danskoj i nakon svog trećeg nastupa u kojemu su sa 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) svladali Njemačku.

Amerikanci su veliki pritisak i gotovo konstantnu igru s igračem više na ledu početkom druge trećine napokon okrunili kada su Patrick Kane (31) i Derek Ryan (33) napokon pronašli put pločici iza njemačkog vratara Niklasa Treutlea, a konačnih 3:0 postavio je Alex Debrincat (51).

Amerikanci sada imaju osam bodova, dva više od druge Finske, a četiri više od treće Kanade koje imaju po utakmicu više. Njemačka je šesta s dva boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider