Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ulog je i Svjetsko prvenstvo

Utakmica generacije za naše rukometašice: "Ja to zovem četvrtfinale"

Za ulazak u polufinale borit će se u utorak u 18:15 sati protiv Njemačke, a Hrvatska s pobjedom sigurno ide dalje, ali može čak i s porazom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske rukometašice nalaze se korak do najvećeg uspjeha ženskog rukometa, plasmana u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj.

Za ulazak u polufinale borit će se u utorak u 18:15 sati protiv Njemačke, a Hrvatska s pobjedom sigurno ide dalje, ali može čak i s porazom.

Naime, ako Njemačka večeras izgubi od Nizozemske ili odigra neriješeno, hrvatskim rukometašicama u utorak će biti dovoljan bod za polufinale.

Ako Njemačka pobjedi Nizozemsku izjednačit će se s Hrvatskom i u slučaju našeg remija odlučivat će gol razlika. Ako Nizozemska pobijedi Njemačku, a Njemačka nas, još uvijek možemo dalje, ali zatvara se krug od tri reprezentacije i važna će biti gol-razlika.

Ulazak u polufinale hrvatskim rukometašicama donosi borbu za medalje, ali i izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sljedeće godine na kojem naših djevojaka nije bilo od 2011. godine.

"Ja to zovem četvrtfinale, utakmica koja može donijeti polufinale, koja može donijeti još neke stvari o kojima sad neću govoriti. Ne opterećujemo ni sebe ni cure s tim. Cure su svjesne što su postigle, ali i što sve nosi ova utakmica," kazao je izbornik Nenad Šoštarić dodavši:

"Siguran sam da će dati sve svoje na teren."

Dobrodošla pauza od subote do utorka

Šoštarić je istaknuo kako se radi o kvalitetnim suparnicama.

"Njemice imaju sjajnu golmanicu, u obrani su dosta visoke, a u napadu su individualno bazirane prema kontrama. Sam napad ipak, svodi se na vanjske igračice i njihova križanja, kao i dva vrhunska pivota koja imaju", istaknuo je.

Hrvatska je do sada na EP-u upisala četiri pobjede i poraz (Norveška), dok su Njemice zabilježile dvije pobjede, remi i poraz, večeras još igraju protiv Nizozemske, a potom u utorak s Hrvatskom.

Tri dana predaha dobro su došla hrvatskoj reoprezentaciji. Djevojke su napokon imale malo vremena za sebe, odmor, ali i detaljno studiranje suparnica. Ako nekog dobro poznaje na ovom Europskom prvenstvu, onda hrvatska repezentacija zna Njemačku.

Četiri puta igrale s Njemicama u godinu dana

U posljednjih godinu dana igrale su s njima četiri puta, Njemačka je slavila dva puta, a dva susreta su završila bez pobjednika.

U lipnju 2019. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Koprivnici je bilo 24:24. Uzvrat je pripao Njemicama sa 25:21 i one su otišle u Japan. U listopadu te iste godine igrale su dva prijateljska susreta. U zagrebačkoj Areni, bez igračica Podravke, bilo je 21:21. Pred 10.000 gledatelja u Hannoveru Njemačka je slavila 32:23.

Iz tog sastava Njemačke, čak je deset igračica u Koldingu. Vratarski dvojac je odličan. Posebno Dina Eckerle koja je članica Metza zajedno s našom Ivanom Kapitanović. Isabelle Roch pak, smo vidjeli ove sezone u Ligi prvakinja protiv Podravke jer je članica Borussie Dortmund kad je u međusobnom susretu upisala deset obrana i odnijela bodove iz Koprivnice.

Debelić: Imaju jako visoku obranu, morat ćemo napadati prostor

Na vanjskim pozicijama Njemačka ima nominalno svoju prvu zvijezdu, 22-godišnju Emily Bolk, igračicu s maksimalnim ovlastima.

"Ispred nas je zadnja utakmica u drugom krugu. Trebamo dati maksimum od sebe, pobijediti. Počele smo se pripremati, analiziramo ih, mislim da će nam obrana biti vrlo važna, i u napadu se moramo kretati. Imaju jako visoku obranu gdje ćemo morati napadati prostor i stvarati situacije za vanjske igračice i za nas pivote, ali mislim da je obrana presudna," naglasila je Ana Debelić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider