Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prioritet - strategija razvoja

Lino Červar ostaje izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, najavio i pomlađivanje

Lino Červar ostaje izbornik i povest će hrvatske rukometaše u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Lino Červar (Foto Slavko Midzor/PIXSELL)

Lino Červar ostaje izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, odlučio je Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza.

Červaru je produžen ugovor do opoziva, odnosno on zasad nema vremenskih ograničenja. Upravni odbor je prihvatio u potpunosti Červarovo izvješće nakon Europskog prvenstva, a predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac ponovio je da se peto mjesto na Euru ne može definirati kao uspjeh, ali ni neuspjeh.

''Upravni odbor je na današnjoj sjednici u cijelosti prihvatio izvješće izbornika Červara te je donio odluku da se zbog kratkog roka do prvih reprezentativnih akcija - odlaska u Švedsku već 2. travnja te kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore u lipnju - produžuje suradnja s Linom Červarom i nakon isteka ugovora do opoziva suradnje'', rekao je Grahovac.

Červar je najavio pomlađivanje reprezentacije i te rekao kao je spreman za skorašnje kvalifikacije. Hrvatska će u travnju igrati dvije prijateljske utakmice protiv Švedske, u lipnju Hrvatska protiv Crne Gore igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a nakon toga slijede Mediteranske igre u španjolskoj Tarragoni.

Červarov prioritet je napraviti strategiju razvoja hrvatskog rukometa

Jeste li očekivali ovakav rasplet, jeste li bili spremni na produženje ugovora?

''Bio sam, da. Mislim da nismo ispunili san koji smo htjeli, a htjeli smo se boriti za medalju. Nikad nismo imali tako veliku potporu ljubitelja rukometa i sporta. Ne može se dati ocjena pet niti četiri, pa ni jako dobra trojka ali ipak se može dati solidna ocjena. Ne smijemo se sramiti petog mjesta, vrlo je bitno izvući pouke, posebno ono što je nedostajalo i što smo mogli bolje'', rekao je Červar.

Spomenuli ste izradu strategije, je li to nešto na čemu ćete početi raditi sa stručni stože i tko će biti u njemu?

''Što se tiče stručnog stožera, još ćemo razgovarati s koordinatorom, predsjednikom i ljudima koji su zaduženi za muški rukomet, gdje ćemo dići do zajedničkog zaključka. Prioritet je da napravimo strategiju razvoja hrvatskog rukometa i da napravimo plan koji uključuje rad s mladima, od dječaka sve do seniora, način vođenja tih kampova i rada sa selekcijama. Sa svim trenerima koje prepoznamo dogovorit ćemo način, model i metodiku rada, dobiti jedan stil i sustav hrvatskog poimanja rukometa'', dodao je. Ostatak Červarovih izjava pogledajte u video-prilogu.

Červar je nakon petog mjesta na EP-u najavio kako će se prvo odmoriti pa vidjeti kakvi su mu daljnji planovi. Nagovještavao je odlazak, jer mu je ugovor završio s krajem Eura, ali od njega se nije mogla čuti potvrda drugog odlaska s klupe hrvatske reprezentacije.

Da je moguć preokret najavio nam je u razgovoru prije tjedan dana Červarov pomoćnik s Eura Zlatko Saračević.

"Još on nije ništa definitivno rekao. Bio je vruć nakon utakmice sa Francuskom. Rekao je da će o svemu dvadesetak dana razmisliti, da će sam sa sobom popričati, pa će onda donijeti odluku."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider