Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretno!

Horvat smijenjen, hrvatska rukometna reprezentacija ima novog izbornika: Na klupu sjeda zlatni kapetan!

Goran Perkovac novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Hrvoje Horvat više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, a njegov je nasljednik Goran Perkovac!

Odlučeno je to na konstituirajućoj sjednici Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza. Na prijedlog koordinatora struke Line Červara Upravni odbor jednoglasno je razriješio dužnosti kompletan dosadašnji stručni stožer na čelu s Horvatom.

Červar je potom predložio, a njegov prijedlog podržao i dopredsjednik HRS-a za muški rukomet Zoran Gobac, te je za novog izbornika odabran Perkovac, također jednoglasno.

Uz Horvata razriješen i Červar 

Kako izvještava Hrvatski rukometni savez, potom je ukinuta funkcija koordinatora za struku, pa je samim time Červar razriješen dužnosti.

Perkovac je veliko ime u hrvatskom rukometu, ovaj danas 60-godišnjak bio je kapetan i srednji vanjski generacije koja se upisala u povijest osvojivši zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. Bilo je to prvo zlato za hrvatski rukomet, ali ujedno i prva zlatna medalja za Hrvatsku na Olimpijskim igrama.

Svoju igračku karijeru okončao je u Švicarskoj, gdje je ujedno i započeo trenersku. Iza sebe ima pregršt iskustva, vodio je nekoliko švicarskih i njemačkih klubova, ali i dvije reprezentacije: Grčku i Švicarsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider