Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Slovenci Faku oduzeli medalje, situacija se zakomplicirala

Jakov Fak naišao je na probleme vezane uz njegov prelazak iz hrvatske u slovensku reprezentaciju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odbor za Biatlon Slovenskoga skijaškog saveza (SZS) u ponedjeljak je na sastanku zaključio da nema financijskih sredstava kako bi Hrvatskom biatlonskom savezu isplatio odštetu za Jakova Faka.

Tekuće financijsko i administrativno stanje u okviru postojećeg budžeta ne dopušta isplatu naknade Hrvatskom biatlonskom savezu za Jakova Faka

'Tekuće financijsko i administrativno stanje u okviru postojećeg budžeta ne dopušta isplatu naknade Hrvatskom biatlonskom savezu za Jakova Faka. Odbor je izrazio nadu da će dvije strane ipak postići sporazum koji će biti primjer dobrih odnosa između dvaju saveza, i koji će Jakovu Faku omogućiti nastavak natjecateljske karijere', stoji u priopćenju Odbora za biatlon pri SZS-u.

Hrvatski biatlonski savez zatražio je od slovenskih kolega odštetu nakon što je najbolji hrvatski biatlonac odlučio promijeniti državljanstvo reprezentaciju za koju će nastupati. Zahtjev hrvatske strane obrazložen je odlaskom sponzora koji su se povukli nakon odlaska 23-godišnjeg Mrkopljanina.

Istodobno, Odbor za biatlon priznao je pogrešku koja mu se kao organizatoru državnog prvenstva potkrala pretprošlog vikenda. Na istom je natjecanju Fak nastupio kao slovenski biatlonac i član Sportskog društva Pokljuke. Za njegov nastup, međutim, uvjeti nisu bili ispunjeni jer Fak još uvijek nije registrirani član Slovenskoga skijaškog saveza. Zbog toga će se rezultati natjecanja korigirati, a dvije zlatne medalje Jakovu Faku, koje je na natjecanju osvojio, oduzeti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider