Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ŠTETA ZA ZRINKU!

Snježna kraljica: Shiffrin vodi, Leona Popović 10., Zrinka Ljutić izletjela već na startu!

Leona Popović vozit će drugu vožnju na Sljemenu od 16:30.

Galerija Leona Popović Leona Popović Leona Popović +3 Mikaela Shiffrin

Uz veliki napor organizatora, Crveni spust na Sljemenu izdržao je prvu slalomsku vožnju Svjetskog kupa za skijašice. Druga je na rasporedu od 16:30 i u njoj ćemo gledati Leonu Popović, koja je završila na vrlo dobrom desetom mjestu, ali ne i Zrinku Ljutić jer je ona ispala već na startu.

 

Vodeća skijašica svijeta Mikaela Shiffrin postavila je najbolje vrijeme (48.93 sekundi) prve vožnje.

 

Četverostruka osvajačica krune Snježne kraljice je za drugu vožnju stvorila 23 stotinke prednosti pred Šveđankom Annom Swenn Larsson, a trećeplasirana Slovakinja Petra Vlhova, koja je pobijedila na posljednja tri izdanja sljemenske utrke, zaostala je za Amerikankom za 55 stotinki. Unutar sekunde zaostatka u prvoj vožnji još je samo Austrijanka Katharina Liensberger (+0.86).

Leona Popović vrlo dobra

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović je sa startnim brojem 13 kontroliranom vožnjom, bez prevelikih pogrešaka, došla na cilj s osmim rezultatom u tom trenutku, da bi je potom prestigle Šveđanka Hanna Aronsson Elfman (+1.30) i Švicarka Camille Rast (+1.74).

"Staza je u dobrom stanju. Postava mi se svidjela, bilo je par zamkica, ali sve u svemu - super. Sve pohvale organizatorima i radnicima. Za ove uvjete staza je stvarno fenomenalna", izjavila je Leona Popović nakon prve vožnje.

Zrinka Ljutić ispala na startu

Nažalost, 18-godišnja Zrinka Ljutić je s lošim položajem tijela ušla već u prva vrata skraćenog sljemenskog slaloma i do prvog prolaznog vremena nakupila 1.75 sekundi zaostatka za Shiffrin. No, neposredno nakon prolaznog vremena je promašila vrata i ostala bez plasmana.

"Malo sam prejako krenula, nisam uspjela uloviti ritam staze i to je bio kraj. Trebala sam vjerojatno malo opreznije ići taj gornji dio, ali nisam bila svjesna toga na startu. Mislim da sam bila malo previše nervozna, možda sam malo previše htjela. Staza nije teška, dosta je sprinterska, pa sam možda prejako krenula i, nažalost, ovako je ispalo.", rekla je juniorska svjetska prvakinja u slalomu koju, unatoč odustajanju, optmizam nije napustio.

"Sutra je novi dan, probat ću se malo opustiti i malo pametnije odskijati. Ima još puno utrka, već je sutra nova prilika."

Start druge vožnje je u 16.30 sati.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider