Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kolega na kraju najbolji

Hrvati priredili senzaciju u Val d'Isereu: Rodeš propustio veliku priliku

Rodeš je sa startnim brojem 17 nakon prvog laufa zaostao 1.10 sekundi za vodećim i na pragu je izvrsnog rezultata.

Istok Rodeš (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Francuski skijaš Alexis Pinturault pobjednik je slaloma za Svjetski kup u francuskom Val d'Iseru, a čak tri hrvatska predstavnika osvojili su bodove.

 Pinturault je po prvi puta slavio u slalomu još od Wengena 2014. godine, vodio je i nakon prve vožnje i pobijedio pred domaćim gledateljima. Drugo mjesto osvojio je Šveđanin Andre Myhrer (+1.44), a treće Talijan Stefano Gross (+1.47).

Istok Rodeš je sa startnim brojem 17 nakon prvog laufa bio sedmi i bio je na pragu je izvrsnog rezultata s obzirom da su mu sedma mjesta sa Sljemena i Madonne zasad najbolji dosezi u karijeri. No, u drugoj vožnji 23-godišnji Varaždinac je napravio veliku grešku i utrku okončao kao 25. s 3.72 sekundi zaostatka.

Tako je najbolje plasiran Hrvat u Val d'Isereu bio Elias Kolega, koji je s zaostatkom od 2.57 sekundi bio 15., dok je Matej Vidović zauzeo 20. poziciju (+2.81). Filip Zubčić je u prvoj vožnji startao kao pretposljednji, 69., te je imao 45. rezultat.

Nakon dva slaloma vodi danas četvrtoplasirani Norvežanin Henrik Kristoffersen s 150 bodova ispred Myhrera (125) i Pinturaulta (100), Elias Kolega je 16. s 28 bodova, Istok Rodeš 18. s 24, a Matej Vidović 30. s 11 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider