Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Još veća tuga

Srušila se u cilju zbog iscrpljenosti, a onda je saznala da joj je olimpijska medalja pobjegla za dlaku

Utrka skijaškog trčanja na 10 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama ponudila je uzbudljiv rasplet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dramatičan je bio završetak utrke skijaškog trčanja kod žena na 10 kilometara na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Najveća gubitnica na koncu je bila Ruskinja Natalija Neprjaeva, koju su stotinke dijelile od osvajanja brončane medalje. Završila je na onom najnepopularnijem mjestu na velikim natjecanjima – četvrtom.

Neprjaeva je prije nekoliko dana osvojila srebrnu medalju na utrci od 15 kilometara, a izgledalo je kako je nadomak novog odličja. Preokrenula je zaostatak od osam sekundi i izbila na treće mjesto, koje je dotad držala Finkinja Krista Parmakoski. Jurila je prema cilju kako bi zadržala broncu, a nakon što je ispružila desnu nogu i završila utrku, odmah se zbog velike iscrpljenosti srušila na snijeg.

Nekoliko sekundi kasnije spoznala je da je u cilju ipak četvrta, i to s 0,1 sekundu lošijim vremenom od Parmakoski. Tih malenih 10 stotinki bilo je sve što ih je razdvojilo na stazi dugačkoj 10 kilometara.

Neprjaeva je bila šokirana, ležala je s licem dolje prema snijegu i teško disala te joj je utjehu došla pružiti švedska natjecateljica Ebba Andersson.

Tijesno je bilo i u borbi za zlato. Norvežanka Therese Johaug je s 0,4 sekunde boljim vremenom postala nova olimpijska pobjednica ispred Finkinje Kerttu Niskanen.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider