Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

U Vancouveru najbolji smještaj dosad

Prvi dio hrvatske olimpijske delegacije pristigao je u Vancouver pa nakon toga u dva sata vožnje udaljeni Whistler, u kasne večernje subotnje sate...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom nedjelje u Whistler je stigao i srebrni olimpijac iz Torina, skijaš Ivica Kostelić s reprezentativnim kolegama Natkom Zrnčićem-Dimom i Ivanom Ratkićem.

Nakon napornog puta većina olimpijaca imala je dan odmora, odnosno poneki su se uputili u teretanu, lagano rastrčavanje i šetnju kroz Olimpijsko selo u Whistleru. Hrvatska delegacija odlično je pozicionirana u Selu - svega 200 metara od restorana, teretane, prostora za slobodno vrijeme i glavnog transportnog centra. A smještaj, prema riječima šefa Misije Damira Šegote, nikad nije bio bolji:

Dio hrvatske olimpijske delegacije koja broji 47 članova smještena je u Selu u dvosobnim i trosobnim apartmanima, a dio izvan Sela, u Whistler Creeksideu gdje se održavaju natjecanja u alpskom skijanju

'Do sada je ovo najbolji smještaj; za olimpijske prilike čak možemo reći da je luksuzan.'

Izgledom Sela, kao i smještajem, zadovoljni su i sami sportaši koji su bili nemalo iznenađeni komfornim sobama i blizinom svih objekata.

Dio hrvatske olimpijske delegacije koja broji 47 članova smještena je u Selu u dvosobnim i trosobnim apartmanima, a dio izvan Sela, u Whistler Creeksideu gdje se održavaju natjecanja u alpskom skijanju.

Hrvatska olimpijska delegacija dobila je na ispomoć šest asistenata, volontera, od kojih je pet porijeklom iz Hrvatske.

Joseph Boskovich, dolazi iz bračke ribarske obitelji; rođen je u Vancouveru gdje danas ima iznimno uspješnu odvjetničku kancelariju. Bjanka Bulić, mlada marketinška stručnjakinja dolazi iz Toronta, a ostali kanađani hrvatskog porijekla žive i rade u Vancouveru - Marko Deković, Teresa Mišić i Dario Todorović. Matthew Ramsey po zanimanju ekonomist rođen je i živi u gradu domaćinu XXI. ZOI, u Vancouveru.

Oni su samo kap u moru 25.000 volontera koji su se prijavili besplatno raditi za dobrobit zajednice i olimpijskog pokreta. Kao što je rekla Bjanka:

'Nikad neću otići na Olimpijske igre i ovo mi je prilika biti dio povijesti, dio olimpizma i svega pozitivnog što ga okružuje.'

Ceremonija podizanje hrvatske zastave u Olimpijskom selu u Whistleru, održat će se u utorak u 16 sati po lokalnom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Rukomet 2023 Rukomet 2023
Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider