Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
S visokim starnim brojem

VIDEO Ljutić poput Janice: Odskijala bez štapa i ušla u drugu vožnju, ali onda nije došla do cilja

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić ipak je ostala bez bodova u veleslalomu Svjetskog kupa u Areu.

Zrinka Ljutić (Foto: Afp)

Hrvatske skijašice Zrinka Ljutić i Leona Popović nisu nije uspjele osvojii bodove u veleslalomu Svjetskog kupa u švedskom Areu.

Ljutić je odustala u drugoj vožnji koju je sa startnim brojem 44 izborila na impresivan način.

Naime, u gornjem dijelu staze tijekom prvog nastupa, ispao joj je desni štap, ali do cilja se pribrala, izdržala sve napore i plasirala se na 28. mjesto.

To znači da je imala vrlo dobru poziciju uoči druge vožnje, krenula je tada kao treća, međutim u toj drugoj do cilja nije došla.

Zrinkinu prvu vožnju pogledajte OVDJE.

Naša druga predstavnica Leona Popović u prvoj vožnji imala je startni broj 54 i završila je na 46. mjestu, sa četiri sekunde i 45 stotinki zaostatka.

Shiffrin se izjednačila sa Stenmarkom

Pobjednica utrke je Mikaela Shiffrin kojoj je to 86. trijumf u Svjetskom kupu čime se izjednačila s legendarnim Ingemarom Stenmarkom.

Drugo mjesto osvojila je Federica Brignone, a treće domaća predstavnica Sara Hector. Njih dvije ujedno su i jedine dvije skijašice koje su uspjele završiti u istoj sekundi sa Shiffrin.

Ovom pobjedom Shiffrin je ujedno i osvojila veleslalomski globus za ovu sezonu, dok je onaj veliki kristalni globus, namijenjen ukupnoj pobjednici Svjetskog kupa, već osigurala.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider