Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
hoće li ih kazniti?

Skandal na Europskom prvenstvu u Srbiji: ''Neprihvatljivo, užasno i bez presedana u 21. stoljeću''

Dvije skupine koje su pokušale ući na srpski teritorij spriječene su u tome u utorak navečer i u srijedu ujutro....

Zastava Kosova (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Srpske su vlasti zabranile ulazak na svoj teritorij kosovskoj karataškoj reprezentaciji koja bi trebala u Novom Sadu sudjelovati na Europskom prvenstvu od 9. do 13. svibnja.

"Unatoč našoj volji da budemo dobri domaćini svim sudionicima europskog prvenstva u karateu, kosovski karatisti neće sudjelovati na njemu", objavio je srpski ured za Kosovo unutar srpske vlade. Srbija ne priznaje neovisnost Kosova.

"Dvije skupine koje su pokušale ući na srpski teritorij spriječene su u tome u utorak navečer i u srijedu ujutro", dodao je isti izvor.

Kosovski premijer Ramush Haradinaj osudio je takvu odluku kao "neprihvatljivu, užasnu i bez presedana u 21. stoljeću".

"To neće pomoći u normalizaciji odnosa između dvije zemlje", upozorio je Hardinaj.

"Sport je sport i ništa drugo. Znajte da nas možete zaustaviti samo u vašoj državi", reagirao je putem Twittera kosovski karatist Herolind Nishevci.

U svom je priopćenju Srpski karate savez podržao odluku srpske vlade, objašnjavajući da "svako oklijevanje o tom pitanju znači da nas se traži da odaberemo između ustava, zakona i volje pojedinih da promiču separatizam".

U ožujku je srpska rukometna reprezentacija isključena s kvalifikacija za svjetsko prvenstvo za rukometašice mlađe od 20 godina nakon što je otkazala utakmicu protiv Kosova, službeno zbog "sigurnosnih razloga", a koja se trebala igrati blizu Beograda.

Bit će zanimljivo vidjeti kakve će posljedice snositi srpski karataški savez.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider