Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
HAKSP MLADOST VAS POZIVA NA UPIS U NOVU SEZONU

Sinkronizirano plivanje – graciozan sport kao stvoren za sirene

Hrvatski akademski klub sinkroniziranog plivanja Mladost najstariji je klub sinkroniziranog plivanja u Hrvatskoj. Klub djeluje od 1992. godine, već dugih 27 godina „odgaja“ generacije djevojka i djevojčica. Klub broji oko osamdesetak članica, što natjecateljica, što početnica.

PR

 I ove sezone upisujemo nove članice. Upisi se odvijaju od 9. rujna do kraja mjeseca. Upisi i testiranja su svaki utorak i četvrtak u 8 ili 17 sati na Bazenu Mladost (Jarunska 5)! Za testiranje potrebno je ponijeti badić, ručnik, papuče za bazen i sušilo za kosu. Za upise nije potrebno pred znanje, dovoljno je da dijete zna plivati, a donje dobne granice za upise nema.
Sinkronizirano plivanje je vodeni sport koji uključuje elemente plivanja, gimnastike i plesa. Ovo je sport koji razvija snagu, izdržljivost, odličnu plivačku tehniku, fleksibilnost te osjećaj za ritam i prostor. U sinkroniziranom plivanju natječe se u pet disciplina: pojedinačno (solo), parovi (duet), mješoviti pravi (mix duet), ekipno (team) i kombinacija (free combination). Ekipa se najčešće sastoji od osam plivačica, dok se kombinacija sastoji od 10. Sinkronizirano plivanje je standardni olimpijski sport od Olimpijskih igara u Los Angelesu 1984. godine.

Sinkronizirano plivanje se često smatra ženskim sportom, ali u posljednjih nekoliko godina postaje sve popularniji i za muškarce (dječake).
Svaki trening sastoji se zagrijavanja na suhom, zagrijavanja u vodi, nakon čega dolazi glavni dio treninga gdje je naglasak na tehnici ili koreografskom dijelu, a potom slijedi završni dio treninga u kojem se baziramo na opuštanju i istezanju. Osim treninga u vodi djevojke imaju i „suhe“ treninge, na kojima se uvježbavaju elementi gimnastike, baleta, plesa i sl.
Redovitim treniranjem sinkroniziranog plivanja jednako se razvijaju sve mišićne skupine. Osim toga, ovo je sport koji potiče i solo i ekipne discipline, razvija se i svjesnost o kolektivu i pripadanje istom, ali i osobni razvoj pojedinca. Ozljede u sinkroniziranom plivanju su minimalne.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti na:

• inbox na Facebook SINKRO MLADOST
• mail: haksp.mladost@gmail.com

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider