Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
konačno dobio priliku

Hrvatska je dobila najbolje moguće pojačanje za Euro u rukometu: Červar mu nije dao priliku

Šime Ivić je novo ime u reprezentaciji, s kojom u prošlosti baš i nije imao sreće.

Ostalo je devet dana do utakmice Hrvatske i Francuske na Europskom rukometnom prvenstvu.

Jučer je, nažalost, stigla jedna loša vijest iz tabora reprezentacije u Osijeku. Zbog ozljede je za Euro otpao desni vanjski Luka Šebetić, a Hrvoje Horvat je odmah uzeo mobitel i nazvao Šimu Ivića, koji je upao na popis putnika.

Tko je Šime Ivić?

Ivić je 28-godišnji Splićanin koji već nekoliko godina u nizu igra fantastično u Bundesligi, najjačoj rukometnoj ligi svijeta. Ivić je profesionalno rukomet počeo igrati u dresu Nexea da bi onda preselio u Celje pa u francuski Nantes. Zanimanje najboljih klubova Bundeslige pokupio je zbog igara u dresu Wisle Plock i Meškova iz Bresta, iz kojeg je 2019. otišao u Erlangen, a nakon sezone u tom klubu potpisao za Leipzig.

Nije imao sreće s reprezentacijom

Šime Ivić je i prije zaslužio poziv u reprezentaciju za veliko natjecanje, čak ga je i dobio 2018. za Euro u Hrvatskoj, ali Lino Červar ga je držao na tribini i nije mu pružio priliku da debitira. U međuvremenu je Ivić igrao rukomet karijere, ali Červar to nije prepoznao, pa i nije dobivao pozive. Ove godine ga je odlučio pozvati Hrvoje Horvat na turnir za Olimpijske igre.

Ivić je trebao biti velika uzdanica hrvatske vanjske linije za odlazak na Olimpijske igre, ali ozlijedio se točno u prvom napadu, sudario se s francuskim rukometašem i morao je otići s turnira.

Statistika ne laže

Ivić igra svoju treću sezonu u najjačoj ligi svijeta. U prvoj sezoni je zabio 111 golova u 27 utakmica, prošle sezone je postigao 96 golova u 20 nastupa, a ove sezone je na 42 gola u 18 nastupa. Hrvatska je dobila najbolje moguće pojačanje na desnom vanjskom.

Krasi ga odličan šut i prolaz jedan na jedan, a i puno je brži na nogama u usporedbi s Lukom Šebetićem, pa bi to mogla biti velika prednost u kreaciji hrvatske igre na Euru.

Velika prednost

Ivić će na Euru dijeliti minutažu sa sjajnim Ivanom Martinovićem, koji je ove sezone 13. strijelac Bundeslige. Zabio je 87 golova u 17 nastupa i sjajno će se nadopunjavati s Ivićem. Zajedno imaju 129 golova ove sezone.

Martinović će na Euru biti naš prvi desni vanjski, ali imat će dostojnu zamjenu na utakmici u obliku Šime Ivića. To je velika prednost Hrvatske protiv Francuske, Srbije i Ukrajine.

VIDEO Izbornik Horvat najavio prijateljske utakmice

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider