Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
izborili dubrovačku završnicu

Šibenski pobjednici Red Bull Sidruna, ekipa Konoba „KOJO“, ponovno u finalu

Treći po redu vaterpolo hakl 3 na 3 s igračima amaterima i neutralnim profesionalnim golmanom, Red Bull Sidrun, odigrao se ove subote na plaži Banj u Šibeniku.

Red Bull Sidrun (Foto: Stephan Bednaic) (Foto: Stephan Bednaic)

Treći po redu vaterpolo hakl 3 na 3 s igračima amaterima i neutralnim profesionalnim golmanom, Red Bull Sidrun, odigrao se ove subote na plaži Banj u Šibeniku. Unatoč prijetećem grmljavinskom nevremenu, natjecanje se odigralo do kraja i u dubrovačku završnicu, 25. kolovoza, poslalo ekipu Konoba „KOJO“ koja je već zaigrala u finalu Red Bull Sidruna i to 2016. godine u Šibeniku. U djelomično promijenjenom sastavu, s Antom Stojanovićem, Ivorom Eškinjom, Šimom Brzićem i Lukom Mrvičićem, ponovno će ove godine pokušati obraniti boje Šibenika.

“Dojmovi su fenomenalni! Već smo drugu godinu tu, u nešto drukčijem sastavu, i evo ponovno pobjeda. Veselimo se otići malo dalje - na dubrovačko finale. Došli smo se zabaviti, odigrati vaterpolo koji volimo i, naravno, osvojiti naslov prvaka ovogodišnjeg Red Bull Sidruna.”, izjavili su veseli pobjednici.

Dečki su u finalnom dvoboju, rezultatom 6:4, nadigrali ekipu No Stress koju su činili Jakša Knežević, Bruno Bulat, Jure Belamarić i Mario Zorčić. U borbi za treće mjesto pobijedila je ekipa Moby Dick u sastavu Davor Perković, Josip Labor, Vlatko Vuković i Stipe Peran.

Marku Farkašu toliko se svidjelo biti na golu ugljanskog okršaja, da je u more uskočio i pred šibenske Sidrunaše. No, mrežu je od navale golova čuvalo i jedno sasvim novo lice - Ivan Jukić, golman VK Solaris. Precizni vratari imali su veliki broj izvrsnih obrana, a mrežu je po prvi put u ovosezonskom izdanju zatreslo manje od 100 golova - njih 86. Najviše zgoditaka postigli su Sidrunaši koji su zaigrali u kapici s brojem - dva!

Na upit kako mu se svidjelo biti sudionikom Red Bull Sidruna, Marko Farkaš je odgovorio: “Turnir je vrhunski, organizacija na nivou. Utakmicu je znatno teže odigrati od normalne zato što se tamo pola vremena odmaraš, a pola vremena braniš. Na Red Bull Sidrunu sve je intenzivno. Moraš biti koncentriran od početka do kraja i braniti mrežu od oba tima. Sve u svemu jedno odlično iskustvo i nadam se da se vidimo dogodine!”

Red Bull Sidrun svoje će sljedeće finaliste potražiti već ove nedjelje, 19. kolovoza u Splitu na bazenu Na Starog Mornara u 16 sati. Prijave za Split su zatvorene, ali su još uvijek moguće na www.redbull.hr/sidrun za kvalifikacijsko natjecanje u Dubrovniku, 24. kolovoza.

Podsjetimo, pobjedničku ekipu velikog finala u Dubrovniku čeka odlazak na Red Bull Cliff Diving u Mostaru u rujnu i uživanje u atraktivnim skokovima u rijeku Neretvu sa Starog mosta. Stoga svi koji žele sudjelovati u natjecanju, a još se nisu prijavili, neka požure s prijavama!

Kalendar:

19. kolovoza – Split
24. kolovoza – Dubrovnik
25. kolovoza – Dubrovnik finale

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider