Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Čovjek otkriva rukomet

VIDEO Shaquille O'Neal voli rukomet: Oduševljen kultnim golom legendarnog Hrvata

Shaquille O'Neal prisjetio se pogotka Nikše Kaleba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije 17 i pol godina na Olimpijskim igrama u Ateni postignut je jedan od najatraktivnijih pogodaka u povijesti rukometa.

Autor je bio tadašnji hrvatski reprezentativac Nikša Kaleb, koji je u utakmici četvrtfinala olimpijskog turnira protiv Grčke odjurio u jednu kontru i potom iz okreta fenomenalno matirao grčkog vratara.

Nakon utakmice je Kaleb priznao kako je fintu ''uzeo'' od tada ponajbolje rukometašice svijeta, Anje Andersen, koja je prva zabila takav gol.

Tog zgoditka ovih dana se dana u priči na Instagramu prisjetio i legendarni Shaquille O'Neal.

Košarkaški as, jedan od najdominantnijih centara u povijesti NBA lige, u posljednje vrijeme zainteresirao se za rukomet, a glavni razlog je Gauthier Mvumbi Thierry, gorostasni pivot Demokratske Republike Kongo koji je postao prava senzacija prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva održanog u Egiptu. Nakon što se pojavio, počele su usporedbe s O'Nealom pa su se njih dvojica sprijateljili.

Bude li O'Neal i ubuduće imao sličnih objava, nesumnjivo će na taj način popularizirati rukomet u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je Shaq i dalje velika zvijezda i jako popularan lik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider