Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prijateljstvo pobjeđuje

Otrčao maraton s teško bolesnim prijateljem: Nakon 42 kilometra unio ga u cilj

Ragbijaška legenda Kevin Sinfield gurao je svog teško bolesnog prijatelja 42,2 kilometra u kolicima, a potom ga je podigao i unio u cilj.

Sinfield i Burrow (Foto: Sky Sports/Platforma X)

Kevin Sinfield otrčao je maraton Leeds gurajući svog prijatelja i bivšeg suigrača Roba Burrowa 42,2 kilometra u znak proslave i važnosti prijateljstva.

Dirljiva scena dogodila se pred sam kraj maratona kada je Kevin zastao, podigao svog prijatelja iz kolica te s njim u naručju ušao u cilj.

Sinfield i Burrow bili su suigrači i bliski prijatelji kada su zajedno igrali u ragbijaškom klubu Leeds Rhinos. Burrowu je karijera naglo prekinuta kada mu je 2020. godine dijagnosticirana bolest motornog neurona, zvana MND. Sinfield je odmah iste godine počeo trčati i prikupljati novac u humanitarne svrhe kako bi pomogao svom prijatelju i drugima koji boluju od te rijetke bolesti.

U svojim naporima da pomoću humanitarne organizacije osigura sredstva potrebna za liječenje, Sinfield je prikupio osam milijuna eura. Da bi to ostvario, otrčao je sedam maratona u sedam dana, a potom i sedam ultramaratona u sedam dana.

Broj istrčanih maratona nije slučajan, upravo Burrow na dresu u Leedsu nosi sedmicu. Posljednjem maratonu pridružilo se 12.000 trkača, od čega ih je više od 40 posto bilo na maratonu prvi put, uključujući Burrowovu suprugu Lindsey.

Prije trčanja Sinfield je rekao da se najviše veseli druženju s Burrowom.

"Bilo je stvarno smiješnih trenutaka tijekom Leedsa 10k kad smo imali probnu vožnju u iščekivanju ovoga. Iako mu je teško komunicirati, ja znam kada se smije, možete to vidjeti. Malo ćemo se zabaviti, to mu obećavam."

Trenutak kada je Sinfield ušao u cilj zajedno s prijateljem Burrowom možete pogledati u nastavku.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider