Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Karačić presudio

Zagreb u dramatičnom susretu izgubio od europskog prvaka

Zagreb nije uspio iskoristiti napad za izjednačenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u 15. kolu SEHA Gazprom lige od branitelja naslova i europskog prvaka Vardara 24:25 u susretu igranom pred 1.500 gledatelja u sportskoj dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu.

Bio je to dramatičan dvoboj kojeg je razriješio pogodak Igora Karačića 15 sekundi prije kraja utakmice. Hrvatski prvak je imao napad za izjednačenje, ali je Strahinja Milić zaustavio pokušaj Luke Mrakovčića.

Trener Zlatko Saračević je za dvoboj s Vardarom odlučio u sastav vratiti mladog Josipa Vekića, a svoje prve ovosezonske minute u Zagrebovu dresu upisao je i mladi Petar Medić. Zasluženi odmor dobili su dokapetani Igor Vori i Josip Valčić.

Dvoboj s europskim prvakom bio je tek zagrijavanje za ono što slijedi koncem tjedna. Ključnu utakmicu u borbi za plasman u osminu finala Lige prvaka. Hrvatski prvak će se u zagrebačkoj Areni u izravnom dvoboju protiv švedskog prvaka IFK Kristianstada boriti za posljednje mjesto koje vodi u osminu finala najelitnijeg klupskog natjecanja Europe. Stoga je posve jasno zašto je Saračević odmarao neke igrače.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Leon Šušnja s pet, odnosno Domagoj Pavlović i Josip Božić - Pavletić sa po četiri gola. Arian Jović imao je četiri, a Urh Kastelic šest obrana. Kod gostiju svakako valja istaknuti učinak Timura Dibirova i Luke Cindrića sa po pet pogodaka, dok je Strahinja Milić upisao 12 obrana.

Na ljestvici vodi Vardar sa 40 bodova, PPD Zagreb je drugi sa 31 bodom koliko ima i Meškov na trećem mjestu. Četvrto je Celje PL sa 26 bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider