Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Đurasek kasni puno

Sbaragliju etapa, Dumoulin zadržao crvenu majicu

Talijanski biciklist Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka) pobjednik je 10. etape La Vuelte, koja je u ponedjeljak vožena od Valencije do Castellona u dužini od 146,6 km, dok je hrvatski reprezentativac Kristijan Đurasek (Lampre-Merida) na cilj stigao 42. u vremenu pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Sbaraglija je to prva etapna pobjeda u grand tour utrkama u karijeri, a ukupno druga za njegovu momčad sa sjedištem u Južnafričkoj Republici, koja je u Britancu Stephenu Cummingsu imala pobjednika etape na ovogodišnjem Tour de Franceu.

Kristian Sbaragli je u finišu bio brži od Nijemca Johna Degenkolb (Giant-Alpecin), a Španjolac Jose Joaquin Rojas (Movistar) ciljem je prošao treći.

Rasplet utrke nije utjecao na vrh u ukupnom redoslijedu, jer je Nizozemac Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) zadržao crvenu majicu vodećeg biciklista. Kristijan Đurasek je na 77. mjestu sa zaostatkom od jednog sata i 39 sekundi za vodećim.

U utorak je prvi slobodan dan za bicikliste na ovogodišnjoj Vuelti, a odmor će im dobro doći s obzirom na ono što ih čeka u srijedu u 11. etapi. Vozit će se 138 km od Andorre la Velle do Cortals d'Encampa, a biciklisti će na putu proći šest brdskih ciljeva, čak četiri uspona prve kategorije i jedan uspon posebne kategorije. Ovu etapu mnogi smatraju najtežom u povijesti Vuelte, koja će se najvjerojatnije pokazati odlučujućom i za konačan plasman na ovogodišnjoj utrci po Španjolskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider