Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Uh, mamina kuhinja..."

Olimpijska pobjednica se vratila u Hrvatsku: Tri mjeseca je zaglavila u - Norveškoj

Olimpijska pobjednica u bacanju koplja Sara Kolak, ovih je dana neplanirano stigla u Zagreb, na stadion Mladosti uz Savu.

Neobično je bilo vidjeti Saru Kolak na stadionu Mladosti uz Savu. Olimpijska pobjednica u bacanju koplja odradila je dobar posao za svoj klub na ekipnom natjecanju. Sara je tako nakon nekoliko mjeseci ponovno u Hrvatskoj. Naime, Ludbrežanka se prije nekoliko mjeseci otputila na pripreme u Norvešku a onda je onaj najveći val korone zatvorio granice i Sara se tako duže od planiranog zadržala u Norveškoj.

"Ostala sam skoro tri mjeseca gore. Zadnjih tjedan dana je bilo malo teže, jer sam se već zaželjela biti doma vidjeti svoje, velim prilagodili smo se cijeloj situaciji, trenirali smo po parkovima. tamo nisu bile tako stroge mjere kao u Hrvatskoj i tamo sam bar imala priliku trenirati."

U Norveškoj je sve treninge odradila sa svojom cimericom i kolegicom Norvežankom Borge. 

"Super se slažemo i na treningu i van treninga. stvarno je super da imam tako dobru partnericu na treningu. Nama je uvijek zabavno tako da vrijeme brže prolazi i stvarno smo super prijeteljice i podržavamo se na trenigu. Pomažemo jedna drugoj po pitanju svega. Pomogla mi je da se prilagodim čim brže načinu života u Norveškoj."

A posebnih problema sa prilagodbom Sara kaže nije imala.

"Norveška je dosta drugačija, ali meni je izazov. Gore mi je super. stvarno nisma imala nikakvih problema po pitanju privikavanja . uvijeti su super. stvarno kao zemlja, možer se puno naučiti. Da je velika razlika između Hrvatske i Norveške je, ali doma je ipak najljepše."

A jedan od razloga tome je svakako i mamina kuhinja.

"Mamina kuhinja je ipak mamima kuhinja. Svaki put kad dolazim doma to je već se zna meni i sve stvari mama ipak prilagodi meni i to je jedan od stvari kojima se stvarno veselim."

Sara je prije godinu dana prekinula dugogodišnju suradnju sa Slovencem Andrejom Hajn-šekom i 25-godišnju Ludbrežanku sada vodi Norvežanin Andreas Thorkildsen. Ovaj 38-godišnjak dvostruki je olimpijski pobjednik čija je karijera završila prije četiri godine.

"Znači raditi s nekim ko je bio najbolji u svojoj disciplini je stvarno velika čast. Učim, treninzi idu super. Zima je isto prošla jako dobro imali smo vrhunske uvijete da bacamo u dvorani, što u Hrvatskoj nemamo i jedva čekam da to prenesemo na natjecanja."

A kakav je plan natjecanja ove sezone, to je kaže sara nemoguće isplanirati.

"Teško je sa sigurnošću reći da se budem natjecala tu i tu. Plan ne postoji, prilagođavam se situaciji koja se stalno mijenja, tako da svaki tjedan su neke nove informacije. Tako da za ovu godinu mogu reći - ne znam."

Za sada je sigurno da će Sara do 22. srpnja malo još odmarati kod kuće, a onda je čeka povratak u Oslo. No, već 8. i 9. kolovoza trebala bi ponovo stići na Mladost, kada je na rasporedu pojedinačno prvenstvo Hrvatske. U ovoj čudnoj godini i jednomjesečni plan već je pozitivna stvar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider