Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najveća u povijesti

Sandrin put do uspjeha: ''Iz hrvatskih uvjeta postizati takve rezultate, to se rađa samo jedanput''

Sandra Perković ispisala je povijest na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojivši petu zlatnu medalju. Postala je tako prva u povijesti s pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini.

Sandra Perković (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Iz zagrebačke Dubrave krenula je prije 28 godina. No u atletske vode uplovila je 2001. U klubu Dinamo Zrinjevac zamijetio ju je trener Ivan Ivančić.

''Njezina vrlina je upornost, ona nikad nije pesimistički raspoložena da kaže da je kraj bez obzira u kakvom je stanju'', rekao je njezin prvi trener još 2010. godine.

Dokazala je to i nakon što je 2011. pala na dopingu i već godinu poslije osvojila olimpijsko zlato u Londonu. Ubrzo mijenja trenera i sa Svetica seli na Mladost.

''Pet puta zaredom biti prvak u bilo čemu je zaista teško'', izjavio je dopredsjednik HAAK-a Mladost Jura Ozmec.

Sandra 365 dana u godini živi za tu atletiku, živi za te svoje rezultate. Prepoznaju to i novi naraštaji. Autobus djece bodrio ju je u Berlinu. A pitate li Sandru tko je njezin najveći uzor...

''Definitivno moja mama koja me naučila u svemu u ovome da budem borbena, da budem jaka, da budem svoja'', izjavila je prije koju godinu Perković.

Aktivno se bavi i politikom. U stranci Milana Bandića postaje zastupnica 8. saziva Sabora.

U slobodno vrijeme prati modu. Druži se s dizajnericama, glumicama, pjevačicama. No ne zaboravlja i prijateljice iz djetinjstva.

A kakav je podvig napravila, najbolje razumiju Sandrini kolege...

''Iz hrvatskih uvjeta postizati takve rezultate, to se rađa samo jedanput'', rekao je bacač kugle Stipe Žunić te nadodao:

''Svaki njezin uspjeh je uspjeh atletike i kad ona napravi nešto tako veliko, i meni je srce veliko kao kuća.''

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider