Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
slavila kubanka perez

Sandra Perković opet bez pobjede, osvojila treće mjesto u Rabatu

Bio je to šesti miting Dijamantne lige ove sezone, ali tek drugi u kojem je na programu bio ženski disk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković osvojila je treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u Rabatu bacivši disk 64,77 metara.

Bio je to šesti miting Dijamantne lige ove sezone, ali tek drugi u kojem je na programu bio ženski disk.

Nažalost, nakon razočaravajućeg rezultata u Stockholma, gdje je bila peta, Sandra ni u Rabatu nije bacala najbolje što može. S rezultatom 64,77 osvojila je treće mjesto, a zanimljivo, bio je to njezin jedini ispravni hitac od šest pokušaja.

Prvo mjesto osvojila je Kubanka Yaime Perez s rezultatom 68,28 postavivši novi rekord mitinga u Rabatu, dok je druga bila njezina sunarodnjakinja i pobjednica iz Stockholma Denia Caballero s rezultatom 65,94. Do sada je rekord držala Litavka Zinaida Sendruite, koja je 2015. bacila disk 61,37 metara.

Na svom prvom natjecanju ove sezone u Stockholmu Perković je bila tek peta sa, za nju skromnih, 63,71 m. Po hladnom i kišnom vremenu Sandra je imala tek dva ispravna hica, i to u 3. seriji 63,46 m i u zadnjoj seriji 63,71 m. Ispred nje su se plasirale dvije Kubanke - Denia Caballero sa 65,10 m i Yaime Pérez sa 65,09 m te dvije Kineskinje - Yang Chen sa 64,25 m i Bin Feng sa 63,86 m.

Sandra je tako prvi put nakon devet godina ostala izvan postolja.

Diskašice će sljedeće natjecanje u Dijamantnoj ligi imati 18. kolovoza u Birminghamu te 24. kolovoza u Parizu, a završnica je 6. rujna u Bruxellesu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider