Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pozvala institucije upomoć

Sandra Perković za Dnevnik Nove TV o mogućem odlasku: ''Ovo mi je poremetilo sezonu''

Sandra Perković najavila je novu sezonu s bombastičnom izjavom o tome da postoji mogućnost njezina odlaska iz Hrvatske. Ako Sandrin trener Edis Elkasović prihvati inozemnu ponudu, najbolja svjetska diskašica ostaje sama jer ga nema tko zamijeniti, a Olimpijske igre su iduće godine.

Sandra Perković (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković uoči početka nove sezone otkrila je kako postoji mogućnost da ostane bez trenera. Edis Elkasović dobio je ponudu iz inozemstva i razmišlja o njezinom prihvaćanju.

"On je mlad čovjek koji je na putu da stvori obitelj. Mora gledati sebe, ja ga tu nigdje ne osuđujem."

Ali što to znači, ako ode, idete li vi za njim i dolazi li možda u opasnost preuzimanje nekog drugog državljanstva?

"O državljanstvu ne želim govoriti jer to je trenutno situacija o kojoj nisam željela razmišljati. Želja mi je da pokušamo riješiti tu situaciju u financijskom smislu."

Sandra i Edis imaju vrlo uspješnu suradnju. Uz Edisa Elkasovića, Sandra je osvojila šest od devet svojih najvažnijih medalja. Zajedno su uzeli jedno olimpijsko zlato, dva svjetska i još tri na europskim prvenstvima.

"Ja uopće ne želim razmišljati o odlasku u neku drugu zemlju. Pokušat ću u sljedećih šest mjeseci, koliko traje ova moja sezona, naći neko rješenje. Da ga zadržimo bar ovu i sljedeću olimpijsku godinu jer osim Edisa Elkasovića, stvarno ne znam tko mene može trenirati."

Postoji li možda strah da zbog cijele te novonastale situacije dođe do pada koncentracije u novoj važnoj sezoni?

"Mogu reći da je ta situacija koju sam saznala prije nekoliko tjedana poremetila moju sezonu. Edis nastoji ne opterećivati me, ali opet, razumijem ga i ne želim ga sputavati. Mislim da bi se sad neke institucije trebale pobrinuti da se to ne dogodi, jer ako se to ne riješi i ja ostanem sama, onda to dovoljno govori o hrvatskom sportu."

Edis Elkasović, kao i neki drugi vrhunski treneri prima plaću ili naknade od nekoliko hrvatskih institucija. Točnije, Hrvatskog olimpijskog odbora, Atletskog saveza, Atletskog kluba Mladost i Grada Zagreba. Mjesečno to, prema neslužbenim informacijama, iznosi između 25 i 30 tisuća kuna.

Iduće godine su Olimpijske Igre u Tokiju, a Sandra bi trebala biti jedna od naših najvažnijih uzdanica za osvajanje medalje, a što se tiče nadolazeće sezone, glavni cilj je nova medalja sa Svjetskog prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider