Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
najbolji nastup u karijeri

Perković nakon pokoravanja svijeta: "Hrvati, nadam se da ste ponosni"

Sandra Perković bila je vrlo zadovoljna svojim nastupom u finalu bacanja diska na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska sportašica Sandra Perković izjavila je u nedjelju nakon osvjanja zlata na atletskom SP u Londonu da se osjeća prekrasno i da se nada da je učinila Hrvate ponosnima.

"Osjećam se prekrasno, vratila sam svjetsku titulu u svoju u ruke, sezona je za mene bila teška, imala sam uspona i padova, izvukla sam najbolje, rekla je Sandra Perković koja je na atletskom SP u Londonu drugi put u karijeri osvojila naslov svjetske prvakinje u bacanju diska.

U razgovoru nakon natjecanja zaključila je da nikad nije imala tako dobro natjecanje.

"Dva puta sam bacila preko 70 metara, a mogla sam baciti i dalje. Bodrila sam se iz serije u seriju, imala sam tehničkih problema, ali iz natjecanja u natjecanje ću to ispraviti", rekla je Perković.

Zadovoljna je što ovog puta nijedan hitac nije otišao u mrežu, a to je ono, dodala je, na čemu su radili i na što su pazili.

"Imala sam odlično zagrijavanje, natjecanje je bilo još bolje", rekla je Perković, dodavši da je nitko ne može pobijediti koliko ona samu sebe može pobijediti.

Za stadion na kojem je osvojila i svoje prvo olimpjisko zlato rekla je da kod nje budi posebne emocije.

"Svi su nas bodrili, osjećam se ovdje kao doma, dala sam sve od sebe i nadam se učinila Hrvate ponosnima", kazala je Perković.

Trener Edis Elkasević rekao je da su vratili svjetsko zlato tamo gdje pripada.

"Došli smo spremni, iako smo u Riju osvojili zlato ostao je zlatan okus od rezultata, a 2015. je izgubila u prvom hicu tako da smo htjeli pokazati da i mi u prvom hicu možemo riješiti takmičenje", rekao je Elkasević.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider