Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo!

Sandra Perković u posljednjoj seriji bacila najbolji hitac sezone za veliku pobjedu na Hanžeku

Sandra Perković pobijedila je deseti put u bacanju disku na Hanžekovićevom memorijalu u Zagrebu.

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković ostvarila je svoju jubilarnu 10. pobjedu u bacanju diska na međunarodnom mitingu u Zagrebu održanom na stadionu Mladosti uz Savu.

Perković je do pobjede stigla zahvaljujući hicu iz posljednje serije od 68.46 metara što je njezin najbolji rezultat sezone.

Tim hicem Perković je preskočila Amerikanku Valarie Allman koja je u petoj seriji preuzela vodstvo sa 66.33m. Olimpijska pobjednica iz Tokija Allman imala je još jednu priliku nakon Perković u posljednjoj seriji, bacila je 67.55m što je njezin najbolji rezultat natjecanja, no ostala je 91 centimetar iza Perković.

Pobjednik 72. memorijalne utrke "Boris Hanžeković" je svjetski prvak na 110 metara s preponama, Amerikanac Grant Holloway sa 13.19 ispred sunarodnjaka Freddiea Crittendena sa 13.31 i Roberta Dunninga sa 13.36.

Rekord mitinga ostvarila je Jamajčanka Rushell Clayton na 400 metara s preponama sa 53.89, dok pokušaj Marokanca Soufianea El bakkalija da psotavi svjetski rekord u utrci na 2000 metara s preponama, disciplini koja se rijetko održava, nije bio uspješan. On je sa 5:14.06 minuta ostao gotovo četiri sekunde "kratak".

Nezgodan termin na samom kraju sezone u kombinaciji s neugodnim hladnim vremenom uz povremenu kišu utjecao je na nešto slabije rezultate na ovogodišnjem mitingu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider