Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
neće biti sankcija

Sandra Perković je bila u sukobu interesa: Nije smjela primiti 50 tisuća kuna

Olimpijska i svjetska prvakinja Sandra Perković neće snositi sankcije za sukob interesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na današnjoj je sjednici, između ostalog, odlučivalo i o slučaju Sandre Perković. Najbolja hrvatska sportašica bila je u sukobu interesa kada je 2016. primila nagradu od 50.000 kuna, odlučilo je Povjerenstvo.

Utvrđena je povreda članka 11. Zakona o sprječavanju sukoba interesa, a Perković se nikad nije niti očitovala oko ovog pitanja niti je navedeni iznos navela u svojoj imovinskoj kartici kao prihod. No zbog protoka vremena sankcija za Perković neće biti. Naime, ona ne može biti kažnjena uskratom dužnosničke plaće jer je njezina dužnost istekla prije više od godinu.

Podsjetimo, slučaj protiv Perković Povjerenstvo je otvorilo potkraj svibnja ove godine. Ona je kao bivša zastupnica u Hrvatskom saboru bila u sukobu interesa kada je primila nagradu od 50.000 kuna, a istovremeno je bila i saborska zastupnica iz redova stranke Milana Bandića. Perković je novac dobila iz proračuna Grada Zagreba po osnovi nagrade ''Zagrepčanka godine'' u trenutku dok je bila zastupnica, a zakon propisuje da zastupnik ne smije primiti dar u novcu.

Dvostruka olimpijska pobjednica u Sabor je ušla kao zamjena za Milana Bandića, a mandat joj je trajao od 28. prosinca 2015. do 14. listopada 2016.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider