Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
opet u istom gradu

Salt Lake City spreman za domaćinstvo ZOI 2030. Janica Kostelić posebno pamti 2002.

Salt Lake City je bio domaćin ZOI 2002. i ima svu potrebnu infrastrukturu.

Janica Kostelić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Salt Lake City spreman je biti domaćin Zimskih olimpijskih igara već 2030., izjavila je u petak predsjednica Američkog olimpijskog i paraolimpijskog odbora Susanne Lyons.

Salt Lake City je bio domaćin ZOI 2002. i ima svu potrebnu infrastrukturu.

"Mi smo već u dijalogu sa Međunarodnim olimpijskim odborom (MOO), ali nije bilo riječi o godini. Ovisno o potrebama olimpijskog pokreta to se može ostvariti 2030. ili nakon toga", kazala Susanne Lyons na konferenciji za novinare u Pekingu.

Egehan Has u majici Galatasaraya Objavio video iz teretane pa ga odmah potjerali iz kluba: Ovu majicu nije smio obući divider

O domaćinstvu ZOI 2030. razmišljaju i u Vancouveru, koji je bio domaćin 2010., te u Sapporu, koji je ugostio ZOI 1972. Također, postoji španjolska kandidatura u regiji Kataloniji, a i Ukrajina je pokazala interes.

Legendarna hrvatska skijašica posebno će pamtiti Salt Lake City gdje je osovjila tri zlata i srebro 2002. godine.

Durant prolazi pored obrane Rocketsa (Foto: AFP) Određeni svi sudionici All-Star NBA utakmice, kapetani su LeBron i Durant divider

"Salt Lake City ima sva sva borilišta spremna, bio je već domaćin ZOI i ima visoku potporu lokalnog stanovništva. Salt Lake City je našim partnerima u MOO dao do znanja da su spremni organizirati igre čim bude potrebno", dodala je Lyons.

Sljedeće ZOI 2026. godine organizirat će Cortina D’Ampezzo i Milano.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider