Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ima 21 godinu

Medveščak dobio novo pojačanje: Stigao branič O'Connor

Samo dva dana nakon što je Medveščak svoje redove pojačao iskusnim vratarom Alexom Westlundom, kojemu će biti povjerena uloga trećeg golmana, u medvjeđi Brlog dolazi još jedan igrač, 21-godišnji kanadski branič Ryan O'Connor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ryan će nam donijeti potrebnu dubinu na našoj plavoj liniji. Budući da je igrač '92. godišta, moći će odmah zaigrati za našu momčad bez da nekog od sadašnjih igrača isključimo iz igre. U posljednjih nekoliko mjeseci bili smo u potrazi za igračem koji će biti svestran i koji će preuzeti ulogu sedmog braniča i osjećam da smo pronašli pravu osobu. Igrao je u švicarskoj prvoj ligi i u Spengler kupu, u treningu je i spreman je za nove izazove i utakmice, te se veselimo se što će nam se pridružiti u našoj borbi za doigravanje", rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Ryan O'Connor je rođen 1992. u Hamiltonu (Ontario, Kanada). Juniorski staž odradio je u OHL-u (Ontario Hockey League) igrajući za Barrie Colts i Saginaw Spirit. Statistički najbolje sezone bile su mu 2010./2011. i 2012./2013. Sezone 2010./2011. je u 65 utakmica odigranih za Saginaw Spirit upisao 50 bodova (11 golova, 39 asista), dok je 2012./2013. u dresu Barrie Coltsa, čiji je tada bio i kapetan momčadi, u 64 utakmica upisao 53 boda (18 golova, 35 asista) te još 8 bodova u doigravanju (12 utakmica, 2 gola, 6 asista). Prošle sezone je s Coltsima pobijedio u finalu Istočne konferencije OHL-a.

Prvi profesionalni ugovor O'Connor je potpisao 2013. godine sa švicarskim prvoligašem Davosom. Za Davos je ove sezone odigrao 16 utakmica u NLA-u i tri utakmice u Spengler kupu. Godine 2009. nastupio je za Kanadu Ontario U17 na Svjetskom hokejskom turniru ispod 17 godina (WHC-17) gdje je osvojio zlatnu medalju, a 2010. je zaigrao za reprezentaciju Kanade na Svjetskom prvenstvu U18 i ponio titulu braniča s najviše golova (3).

O'Connor je s Medveščakom potpisao Ugovor do kraja sezone.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider