Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Ostali sportovi
Popravio rezultat za dva metra

Ruski sportaš i sin tamošnje legende priznao uzimanje dopinga: Potvrdio i sustav prikrivanja

Ovaj 36-godišnjak je sin Sergeja Nikolajevića Litvinova, osvajača zlatne olimpijske medalje 1988., svjetskog i bivšeg svjetskog rekordera u bacanju kladiova.

Sergej Sergejević Litvinov (Foto: Afp)

Bivši ruski bacač kladiva Sergej Sergejević Litivinov (36) priznao je uzimanje zabranjenih supstanci 2012. godine u neuspješnom pokušaju da se kvalificira za Olimpijske igre 2012. u Londonu.

"Dopingirao sam se 2012. i imao sam koristi od sustava prikrivanja (dopinga) u Rusiji. Od travnja do svibnja, uzimao sam turinabol i oxandrolone", objavio je Litvinov, koji se više ne natječe, u objavi na Facebooku.

Litvinov je pritom okrivio Rusku atletsku federaciju (RusAF) da je vršila pritisak na njega da uzima zabranjene supstance.

"U to vrijeme sam imao pritisak od strane saveza, ali na kraju je to bila moja odluka i moja krivnja", napisao je.

"Prije uzimanja supstanci sa sam bacao 79 metara, doping mi je pomogao da popravim rezultate za dva metra", dodao je.

Ovaj 36-godišnjak je sin Sergeja Nikolajevića Litvinova, osvajača zlatne olimpijske medalje 1988., svjetskog i bivšeg svjetskog rekordera u bacanju kladiova.

Litvinov, koji sada živi u Njemačkoj, je rekao da je detalje svog slučaja predao Jedinici za integritet atletike (AIU), koja nadzire pitanja integriteta u međunarodnoj atletici, uključujući doping.

AIU je objavio kako mu je izrekao dvogodišnju zabranu i poništio rezultate između srpnja 2012. i veljače 2016., čime mu je oduzeta brončana medalja s Europskog prvenstva 2014. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider