Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi nakon 25 godina

Rusi u triler završnici ispred Japanaca i Kineza: Osvojili zlato s najmanjom razlikom u povijesti

Nikita Nagornji je izveo najbolje ocjenjenu vježbu na tlu momčadskog finala u višeboju, a njegovih 14,666 bodova bilo je dovoljno da Rusija prvi put nakon 25 godina osvoji zlato.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gimnastičari Rusije novi su olimpijski pobjednici u momčadskom višeboju, a do zlatne medalje su došli s najmanjom razlikom u povijesti u odnosu na drugoplasirane Japance, od kojih su bili bolji za samo 103 tisućinke boda, dok je trećeplasirana reprezentacija Kine za Rusima zaostala samo 606 tisućinki.

O redoslijedu reprezentacija je odlučivala zadnja rotacija, na kojoj su Kinezi i Japanci bili na preči, a Rusi na tlu. Ruska reprezentacija je do zadnje sprave došla s ukupnim zbrojem bodova 219,868, Kinezi su bili drugi (219,228), a Japanci treći (218,597).

Iz nastupa u nastup ruska se prednost topila i o svemu se odlučivala posljednja trojica vježbača. Kinez Chaopan Lin je dobio 14.133, što nije bilo dovoljno da bi se Kina popela na vrh pobjedničkog postolja. Sjajnu je vježbu na preči izveo Daiki Hashimoto te s ocjenom 15.100 doveo Japance na prvo mjesto uoči posljednjeg ruskog vježbača na tlu.

Nikita Nagornji je izveo najbolje ocjenjenu vježbu na tlu momčadskog finala u višeboju, a njegovih 14,666 bodova bilo je dovoljno da Rusija prvi put nakon 25 godina osvoji zlato. Japanci su ostali 103 tisućinke daleko od obrane naslova osvojenog prije pet godina u Rio de Janeiru, kad su Rusi osvojili srebro, a Kinezi broncu kao i u Tokiju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider