Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"kraj noćne more"

Rusi korak bliže povratku natjecanja pod svojom zastavom: Ukinuta je suspenzija

Napravljen je prvi korak ka povratku natjecanju ruskih sportaša pod nacionalnom zastavom.

Svjetska antidopinška agencija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ruski sportaši opet bi mogli pod svojom zastavom sudjelovati na međunarodnim natjecanjima nakon što je Međunarodna anti-dopinška agencija (WADA) u četvrtak ukinula trogodišnju supenziju Ruske anti-dopinške agencije (RUSADA).

RUSADA je ostala bez međunarodnih ovlasti i licence u listopadu 2015. godine zbog velike afere dopinga ruskih sportaša na ZOI u Sočiju, a koji je laboratorij u Moskvi prikrivao i zataškavao. Kako navodi ruska agencija TASS, na kongresu na Sejšelima za prestanak suspenzije je glasovalo devet od 12 članova Izvršnog odbora WADE, dvojica su bila protiv, a jedan suzdržan.

Službena Moskva je s oduševljenjem dočekala odluku WADE, pa je presjednik RUSADE Jurij Ganus kazao kako "kako je to prvi korak ka povratku kredibiliteta Rusije", a list Sport Express tvrdi da je to "Kraj noćne more za ruske sportaše".

No, ruski mediji upozoravaju da je WADA ukinuće suspnzije uvjetovala jasnim poštivanjem pravila i rokova, a jedan od tih uvjeta je trenutačan i potpun uvid u dokumantaciju RUSADE, kao i priznanje McLarenovega izviješća o nepravilnostima u ruskom sportu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider