Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zašto samo rukomet?

Rukometna sezona prekinuta na mjesec i pol, u Nexeu bijesni: "Iza ovog stoje partikularni interesi pojedinaca!"

Sve se odvilo onako kako su priželjkivali u PPD Zagrebu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebački rukometni savez je predložio, PPD Zagreb se složio, a Hrvatski rukometni savez izglasao prekid natjecanja u Paket24 Premijer ligi.

Sukus je to svega što se događalo u hrvatskom klupskom rukometu u proteklih nekoliko dana.

Podsjećamo, 2. travnja je Zagrebački rukometni savez predložio da se sezona prekine, navodeći kao razlog strah od širenja zaraze koronavirusom. Budući da je predsjednik tog Zagrebačkog rukometnog saveza Božidar Jović ujedno i glavni menadžer PPD Zagreba, mnogi su takvu inicijativu ZRS-a protumačili kao bojazan u redovima PPD Zagreba od možebitnog gubitka naslova prvaka, jer Nexe ove sezone igra sjajno dok su zagrebaši bili kanta za napucavanje u Ligi prvaka i završili su uvjerljivo na posljednjem mjestu u skupini, s 14 poraza u 14 utakmica.

Na koncu je o svemu tome odlučivao Izvršni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na današnjoj sjednici i donio odluku s kojom će u PPD Zagrebu biti jako zadovoljni: sezona se prekida do 19. svibnja!

"Ovakva odluka se kosi sa sportskim duhom"

Jedini koji je glasao protiv ovakve odluke je predsjednik Nexea Josip Ergović, a klub iz Našica, koji iz godine u godinu kvalitetno radi i sve više napreduje, o svemu se oglasio priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Rukometni klub NEXE razočaran je odlukom Hrvatskog rukometnog saveza koji je na sjednici Upravnog odbora odlučio o prekidu natjecanja Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige te smatra da je riječ o odluci koja je izuzetno štetna za hrvatski rukomet.

Nakon dopisa kojeg je RK Nexe uputio Hrvatskom rukometnom savezu, u kojem je pozvao Upravni odbor na demokratsko odlučivanje i poštivanje svih procedura, donesena je odluka koja se kosi sa sportskim duhom, dosadašnjim odlukama Stožera civilne zaštite, ali i preporukama EHF-a kao krovne rukometne organizacije", poručili su Našičani.

Njihov predsjednik bio je još konkretniji:

Ergović: Ne prekidaju se ni košarka ni odbojka ni futsal

"Nikako nismo zadovoljni odlukom Hrvatskog rukometnog saveza kojom je do 26. svibnja odgođeno natjecanje Paket 24 Premijer hrvatske rukometne lige, ja sam nažalost jedini bio protiv te odluke. Ovo je nije dobro za rukometni savez, klubove i igrače koji cijelu sezonu marljivo treniraju i prihvaćaju rizik moguće zaraze korona virusom.

I mi, kao i svi drugi klubovi, imamo u prvom planu zdravlje naših igrača, ali štetno je odigrati 12 utakmica u 30 dana. Prvenstva se ne prekidaju niti u srodnim dvoranskim i momčadskim sportovima kao što su košarka, odbojka ili futsal. Također, naglašavam da će se u isto vrijeme odigravati utakmice SEHA lige.

Dakle, temeljem svega što znamo, možemo zaključiti da iza ovakve odluke stoje partikularni interesi pojedinaca. Igračima nekih klubova ističu ugovori 30. svibnja te je moguće će Premijer ligu nastaviti u izmijenjenom i oslabljenom sastavu što nikako nije fer ni korektno prema njima. Bez obzira na sve, mi i dalje vjerujemo da će RK Nexe pokazati svoju snagu na terenu", ovom je prigodom izjavio Josip Ergović, predsjednik Nexea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider