Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nema im ravnih

Rukometna reprezentacija gluhih opet osvojila zlatnu medalju

Muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od naših najtrofejnijih momčadi, ovo im je 17. medalja na velikim natjecanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija je na OI gluhih u brazilskom Caxias do Sulu osvojila zlatnu medalju pobijedivši jučer u finalu s 32:21 Njemačku što im je peto zlatno olimpijsko odličje i ukupno 17. s velikih natjecanja.

U sporom ritmu prvog poluvremena punom grča s obje strane nešto se bolje snašla hrvatska reprezentacija koja je zahvaljujući vanjskoj liniji u kojoj su vrlo dobro odigrali Lušić i Glumac uspjela sredinom poluvremena pobjeći na tri gola razlike kojom je i završilo prvo poluvrijeme. Opet je dobro branio Šagovac, uz obranjeni sedmerac imao je sedam obranjenih lopti.

Početak drugog poluvremena u prve je tri minute donio razrješenje utakmice. Tri gola Bošnjaka i jedan Glumca odveo je Hrvatsku na sedam golova razlike da bi do kraja utakmice svjedočili i egzibiciji pa je bilo i cepelina koji su razveselili preko 2.000 nazočnih gledatelja u Sveučilišnoj dvorani UCS u kojoj je održan cijeli turnir.

Bošnjak je s deset golova predvodio reprezentaciju Hrvatske, a pridružili su mu se Glumac sa šest i Ilija Perak i Lušić sa po četiri.

Najbolji strijelac Tomislav Bošnjak izjavio je nakon utakmice da je početak bio nervozan s puno tehničkih grešaka, no i uz takvu igru završili su poluvrijeme s tri gola prednosti.

"U poluvremenu dogovorili smo se da krenemo snažno od početka što se i obistinilo te je razlika samo rasla do konačnih 11 razlike", dodao je Bošnjak.

Teo Glumac naglasio je da je svako finale teško pa je tako i ovo krenulo vrlo nervozno, no sredinom prvog poluvremena posložila se igra i od tada sve do kraja utakmice razlika je rasla kako i naša igra.

Muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od naših najtrofejnijih momčadi, ovo im je 17. medalja na velikim natjecanjima. S ovim zlatom imaju osam olimpijskih odličja (pet zlata, jedno srebro i dvije bronce), sedam europskih (pet zlata, po jedno srebro i broncu) i dvije svjetske medalje, obje zlatne.

Njemačka je na kraju bila vrlo zadovoljna drugim mjestom dok je Srbija osvojila treće mjesto. U Ženskom dijelu turnira pobijedila je Danska druga je završila Turska, dok je domaćin, Brazil osvojio treće mjesto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider