Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odlični Čupić i Karačić

Neviđena drama i spektakularni preokret Vardara protiv Barcelone za finale Lige prvaka!

Makedonski Vardar kreirao je spektakularni preokret u polufinalu Lige prvaka protiv moćne i favorizirane Barcelone.

Slave rukometaši Vardara (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rukometaši Barcelone, favoriti na završnici rukometne Lige prvaka, imali su prednost 16:9 na poluvremenu polufinalne utakmice protiv Vardara i činilo se da mirno plove prema očekivanom finalu. No, u nastavku je uslijedio ludi preokret.

Vardar je, predvođen Igorom Karačićem, Ivanom Čupićem i Dainisa Krištopansa, koji je zabio 10 golova, dobio drugih pola sata utakmice rezultatom 20:11 i s ukupnih 29:27 izborio finale, gdje ga čeka mađarski Veszprem, za koji nastupa Manuel Štrlek.

Barcelona je u 50. minuti povela 26:22 i sve je djelovalo kao da će mirno privesti susret kraju. No u manje od sedam minuta Vardar je uspio izjednačiti, te potom u na početku 59. minute i povesti 27:26.

Pola minute kasnije junak susreta Krištopans je ukrao loptu, te potom zabio za vodstvo 28:26.  Barcelona je 25 sekundi prije kraja smanjila, no nakon time-outa Stoilov je u posljednjim sekundama zabio za potvrdu pobjede. 

Vardar su do pobjede predvodili Krištopans sa 10 golova i naš Karačić s pet golova, Rogerio Ferreira Moraes je dodao četiri gola, dok je Čupić zabio tri gola. Kod Barcelona najefikasniji su bili Gomez s devet golova, te Dika Mem i Aitor Bengoechea sa po tri pogotka.

Luka Cindrić (Foto: AFP) Ponajbolji hrvatski rukometaš prešao u Barcelonu: ''Da, doveli smo ga'' divider

U drugom susretu rukometaši mađarskog Veszprema u čijim redovima igra i hrvatski reprezentativac Manuel Štrlek pobijedili su Kielce sa 33:30 i četvrti put u svojoj povijesti izborili plasman u finale elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'.

U mađarsko - poljskom dvoboju gledali smo izjednačenu igru u prvih 40 minuta, a tada je Veszprem pobjegao na četiri gola razlike (24:20). Kielce je osam minuta prije kraja smanjilo na gol minusa (28:27), a potom i na 29:28 šest minuta prije kraja susreta. No, mađarski sastav je dvije minute prije kraja pobjegao na četiri gola razlike (32:28) i priči je bio kraj.

Veszprem je do pobjede predvodio sjajni Petar Nenadić sa 12 golova iz 14 pokušaja, Dragan Gajić je zabio pet, a Štrlek i Mate Lekai po četiri gola.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Aleks Dušebjev sa sedam, naš Luka Cindrić i Artsem Karalek sa po pet golova, dok je Marko Mamić zabio dva gola.

Prošle sezone naslov prvaka Europe osvojio je Montpellier pobijedivši u finalu Nantes sa 32:26, dok je PSG bio treći. No, ove sezone niti jedan francuski klub nije stigao do Final Foura.

Barcelona je rekorder s devet naslova i 13 finala, Gummersbach je pet puta bio prvak Europe, a Kiel, Dukla, Ciudad Real, Magdeburg i Minsk po tri puta.

Rukometaši Zagreba dva puta su bili najbolja momčad Europe, 1992. i 1993. godine.

REZULTATI - polufinale

Barcelona - Vardar 27-29 (16-9)
Veszprem - Kielce 33-30 (13-13)

Susret za 3. mjesto - nedjelja (15:15)

Kielce - Barcelona

Finale - nedjelja (18:00)

Vardar - Veszprem

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider