Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ozbiljan udarac

Zagreb na utakmicu sezone u Ligi prvaka putuje bez dvojice hrvatskih reprezentativaca

Uoči tog susreta Zagreb se nalazi na šestom mjestu ljestvice, posljednjem koje vodi u osminu finala, dok je Kolstad sedmi s bodom manje, pa je jasno kako je ovo ustvari izravni dvoboj za prolazak dalje.

Luka Lovre Klarica, Andrija Nikolić i Zvonimir Srna (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Pred hrvatskim rukometnim prvacima, igračima Zagreba u srijedu je vrlo važan dvoboj 12. kola skupine A Lige prvaka na gostovanju kod norveškog Kolstada u Trondheimu.

Uoči tog susreta Zagreb se nalazi na šestom mjestu ljestvice, posljednjem koje vodi u osminu finala, dok je Kolstad sedmi s bodom manje, pa je jasno kako je ovo ustvari izravni dvoboj za prolazak dalje. Na vrhu skupine je Kiel sa 16 bodova, drugi Aalborg ma 14, a slijede Kielce, Paris SG i Pick Szeged sa po 13 bodova, dok je na dnu Pelister bez bodova.

Nikolić: Ogroman je značaj ove utakmice

"Kolstad je odlična ekipa. Mi smo ih u Zagrebu pobijedili sa 11 razlike, ali mislim da to i nije realna slika stvari. Dogodi se takva utakmica, ali to nije nešto o čemu sada trebamo razmišljati. Značaj ove utakmice je ogroman, po svoj će prilici odlučivati o samom prolasku u osminu finala. Pratio sam malo i njihove medije i vidim da su apostrofirali ovaj susret kao povijesnu priliku za svoj klub. Kao i ostale skandinavske ekipe i Kolstad odlično trči, gura u leđa i igra brz rukomet. Naš osnovni zadatak je da se ekspresno vraćamo u obranu i da ispratimo tu njihovu trku. Zamisao je zatvoriti njihovu tranziciju i ako to učinimo smatram da ćemo imati i mi svoje šanse. Trebamo vjerovati u sebe, vjerovati da možemo odigrati bolje nego protiv Aalborga i nadati se bodovima", kazao je trener Andrija Nikolić kojemu u Norveškoj na raspolaganju neće biti reprezentativni vanjski igrači Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica.

"Normalno da nam Zvone i Luka puno znače i da će nam biti teško bez njih. Međutim, koga nema bez njega se mora. Mi ćemo pokušati napraviti neke druge varijacije koji ćemo nastojati nadoknaditi Srnu i Klaricu na najbolji mogući način. Nema nam koristi plakati, moramo se snaći bez njih. Ostali igrači će morati odigrati bitno bolje nego u Aalborgu. Tamo smo svi kao ekipa podbacili, ali mislim da nam to može i treba biti dodatni motiv da pokažemo kako smo bolji od toga i kako možemo odigrati na puno višoj razini. Siguran sam da cijela ekipa može puno bolje", zaključio je trener Nikolić.

Kos: Koncentracija mora biti na njihovoj trci

U izostanku Srne i Klarice važan će biti doprinos lijevig vanjskog Miloša Kosa.

"Vjerujem da smo spremni. Po povratku iz Danske smo trenirali svaki dan, bez odmora. Svjesni smo važnosti utakmice, znamo da nam pobjeda nosi prolaz dalje i stoga smo maksimalno fokusirani. Izostanak Srne i Klarice je težak udarac za nas, ali nam je i motiv više da mi ostali nadomjestimo njih dvojicu i da pokažemo da ovaj klub ima širinu i kvalitetu. Što se tiče naše pobjede od 11 razlike u Zagrebu mislim da to sada ništa ne predstavlja. Ovo je nova polusezona, nova utakmica i treba zaboraviti ono što je bilo prije. Koncentracija nam mora biti na njihovoj trci. To im je forte i na to se moramo usredotočiti. Ako im to zaustavimo, mislim da imamo velike šanse", poručio je Kos.

Mandić: Idemo u jedan pravi fight s Norvežanima

Adut hrvatskog prvaka trebao bi biti i odlični mladi vratar Matej Mandić.

"Osim Srne i Klarice koji su se ozlijedili protiv Aalborga, mogu reći da je ostatak ekipe u dobrom stanju. Poraz u Danskoj je bio težak, ali nakon njega smo skupili glave, sjeli i popričali i mislim da ćemo iz ovoga izaći samo jači. U Trondheim idemo se baciti na glavu, dati 150 posto svega što imamo jer želimo nagraditi sami sebe i kapitalizirati sve ono dobro što smo napravili jesenas. Protiv Aalborga smo imali loš dan, ja pogotovo. Međutim, vjerujem da je to iza nas i da ćemo u srijedu biti bolji. Očekujem svoju bolju partiju i da pomognem ekipi da ostvarimo željeni cilj. Želim svojim suigračima dati dodatni vjetar u leđa, pogurati ih prema pobjedi i olakšati im posao svojim obranama. Izostanak ove dvojice nam smanjuje mogućnost rotacije što je veliki problem, ali nećemo tražiti alibi već idemo gore uzdignutih glava ući u jedan pravi 'fight' s Norvežanima, uvesti ih u nervozu i uzeti bodove", smatra Mandić.

Kako su nakon ovog kola do kraja natjecanja po skupinama još samo dvije utakmice u kojima će Zagreb igrati protiv Paris SG-a i Kiela, a Kolstad protiv Kielcea i Pelistera, hrvatski prvak bi se porazom u Norveškoj našao praktički u bezizlaznoj situaciji kada je u pitanju prolazak u osminu finala.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider