Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedan je baš briljirao

Iznenađenje u Ligi prvaka: Hrvati slavili protiv jednog od najbogatijih klubova svijeta!

Tri Hrvata u poljskoj momčadi dala su svoj doprinos u velikoj pobjedi.

Navijači Wisle Plock (Foto: Afp)

U 10. kolu rukometne Lige prvaka Zagreb je na vrućem gostovanju u Bitoli obavio posao, a osim tog trijumfa momčadi koju vodi Andrija Nikolić, još je jedna pobjeda ostvarena uz snažan hrvatski pečat.

Poljska Wisla Plock, za koju igraju Mirko Alilović, Tin Lučin i Lovro Mihić, sredila je mađarski Telekom Veszprem i to s čak sedam golova razlike. Bilo je 37:30.

Rezultat je to koji predstavlja veliko iznenađenje u rukometnim krugovima, jer je Veszprem jedan od najbogatijih i najjačih klubova na svijetu. Mađari godinama ulažu ogroman novac s ciljem da osvoje Ligu prvaka u kojoj su u četiri navrata bili poraženi u finalu, dovode vrhunske igrače u svoje redove, ali sinoć su doživjeli bolan poraz, već treći u ovosezonskoj skupini B.

Medalje za Hrvatsku Lijepa berba medalja za Hrvatsku, kompletiran je hat-trick: Stižu zlato, srebro i bronca! divider

Fenomenalno je bilo prvo poluvrijeme Wisle, riješili su ga u svoju korist s 18:11. Veszprem je u nastavku ušao s drugačijim gardom, međutim kad su se i uspjeli približiti, ukazao se Mirko Alilović i s tri obrane ugasio im svaku nadu.

Prvo ime utakmice bio je Tin Lučin s osam golova (i četiri asistencije), a lijep doprinos dao je i Lovro Mihić s tri pogotka i tri dodavanja za gol.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider