Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šteta, ovo su bitni bodovi

PPD Zagreb pokleknuo u finišu: Vodili kod Vardara pa tijesno izgubili

PPD Zagreb je u 12. kolu rukometne Lige prvaka poražen kod Vardara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 12. kola A skupine rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Skoplju izgubio od Vardara s 20:19 upisavši sedmi poraz u skupini.

Bila je to tvrda i čvrsta utakmica s malo golova u kojoj je hrvatski prvak propustio priliku ostvariti pozitivan rezultat.

PPD Zagreb je dobro ušao u susret i u prvih 15 minuta držao je pogodak prednosti. Nažalost, u završnici prvog dijela uslijedila je kriza i Vardar je od minus jedan okrenuo u plus tri (9:6). Zagreb je do kraja poluvremena smanjio na 11:9.

Hrvatski prvak je u 50. minuti poveo sa 15:14, a pri vodstvu 17:16 imao i dva napad za +2. Nažalost, gosti su propustili svoje prilike, a Vardar je serijom 4:0 okrenuo rezultat u vodstvo 20:17 dvije minute prije kraja.

PPD je uspio smanjiti na gol zostatka 30 sekundi prije kraja, a potom i 'ukrasti' loptu za zadnji napad. Domaća obrana je napad zaistavila prekršajem nakon čega je isteklo vrijeme. Filip Vistorop je po isteku vremena pokušao nemoguće, pogoditi iz deveterca, no nije uspio probiti domaći zid.

Vardar su do pobjede predvodili Guy Nyokas Zalamou i Filip Taleski sa po četiri gola, dok su kod Zagreba najefikasniji bili Csaba Leimeter sa četiri, te Sandro Obranović i Ivan Čupić sa po tri gola.

Duvnjakov Kiel uvjerljiv protiv Montpelliera

U derbiju kola THW Kiel je pobijedio Montpellier sa 35:26. Njemački sastav je već na poluvremenu imao sedam razlike što je u nastavku obranio.

Steffen Weinhold je predvodio Kiel s pet golova, dok je Domagoj Duvnjak zabio jedan gol. U redovima francuskog sastava najefikasniji je bio Hugo Descat sa šest golova. Veron Načinović je zabio jedan pogodak, a Marin Šego je imao šest obrana.

Aalborg svladao Elverum

Aalborg je kod kuće pobijedio Elverum sa 32:27. U redovima danskog sastava najefikasniji su bili Felix Claar sa šest i Nikolaj Christensen s pet golova, dok je suparničke redove predvodio Sindre Heldal s osam golova. Hrvatski rukometaš Josip Vidović, koji igra za norveški klub, nije se upisao među strijelce.

Na ljestvici vodi Aalborg sa 18 bodova, Kiel ima 17, a Montpellier 16. Pick Szeged je četvrti sa 14 bodova i utakmicom manje. Vardar je peti (9), a zatim slijede Elverum (8), PPD Zagreb (8) i Meškov (4).

U idućem kolu PPD Zagreb će 3. ožujka ugostiti Kiel.

Rezultati:

Aalborg - Elverum 32:27 (14:13)
THW Kiel - Montpellier 35:26 (19:13)
Vardar - PPD Zagreb 20:19 (11:9)

U petak:

Pick Szeged - Meškov Brest

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider